Ηράκλειο

Ξήλωσαν... 2 ακόμα τέντες καταστημάτων στην Μιλάτου

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι καθαιρέσεις από καταστήματα στο κέντρο

Συνεργεία του δήμου Ηρακλείου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έπιασαν την Τετάρτη δουλειά, προχωρώντας στην καθαίρεση από δύο καταστήματα πέριξ του πεζοδρόμου της Μιλάτου, των αυθαίρετων τεντών που είχαν τοποθετηθεί.

Μετά τις πρώτες καθαιρέσεις και τη διορία που έδωσαν στους καταστηματάρχες να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη να τις ξηλώσουν, τα συνεργεία επέστρεψαν σε σημεία που δεν είχε γίνει το παραμικρό για να αποκατασταθεί το πρόβλημα, εξηγώντας ότι θα συνεχίσουν το έργο τους και τις επόμενες ημέρες για τις περιπτώσεις καταστημάτων που η υπόθεσή τους έφτασε στο στάδιο της εντολής να ξηλωθούν και ζήτησαν δικαστικά αναβολή της διαδικασίας και αναμένεται η απόφαση για να αποφασιστεί τι θα γίνει τελικά.

Στο σύνολό τους σε αυτή τη φάση τα καταστήματα που υπήρχε εντολή να απομακρυνθούν οι κατασκευές τους ήταν 18. Σε τέσσερις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες ζήτησαν εξαρχής να παγώσουν δικαστικά οι διαδικασίες και αναμένεται απόφαση, ενώ τέσσερις καταστηματάρχες ακόμη, προχώρησαν την ίδια διαδικασία χθες και προχθές. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις η καθαίρεση έχει ήδη γίνει από τα συνεργεία ή από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, με τον αρμόδιο προϊστάμενο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να επισημαίνει ότι αυθαίρετες κατασκευές έχουν εντοπιστεί και πρόστιμα έχουν επιδοθεί σε πολλές περιπτώσεις, πλην όμως σε αυτή τη φάση μόνο οι 18 από αυτές έφτασαν στη διοικητική διαδικασία επιβολής της καθαίρεσης, με τις υπόλοιπες να τοποθετούνται χρονικά στο επόμενο διάστημα.

Σχόλια