Ηράκλειο

Επιμένει η ΝΟΔΕ να ξεκαθαρίσουν οι υποψήφιοι

Να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους καλεί ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Καρκανάκης

Και φυσικά δεν το αφήνει η ΝΟΔΕ Ηρακλείου να περάσει έτσι η ατάκα του Τσίπρα από τη ΔΕΘ για τον Αρναουτάκη και τη σκληρή “δοκιμασία” που του έβαλε ο πρωθυπουργός να επιλέξει με από ποιον θέλει στήριξη, γιατί από κοινού με τη Ν.Δ. στήριξη δε θα παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χθες η ΝΟΔΕ Ηρακλείου εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση για το θέμα, καλώντας τους υποψηφίους να ξεκαθαρίσουν με ποιους τάσσονται, λέγοντας ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν και πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές μπορεί να είναι ανεξάρτητες, αλλά δεν είναι απολιτίκ.

Η ανακοίνωση, που την υπογράφει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Καρκανάκης, αναφέρει:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με τη χθεσινή μας (σ.σ. προχθεσινή) ανακοίνωση σχετικά με τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Κρήτη και τις αντίστοιχες τοποθετήσεις των υποψηφίων, επισημαίνουμε ότι οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητες, αλλά όχι απολιτίκ!

Πάγια θέση της παράταξής μας είναι ότι στην Αυτοδιοίκηση ούτε χρειάζονται χρίσματα, ούτε επιτρέπονται κηδεμονίες. Για εμάς η Αυτοδιοίκηση είναι θεσμικός εταίρος, συνομιλητής και συνεργάτης.

Ωστόσο, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν εάν κάποιος/κάποια υποψήφιος/υποφήφια έχουν τη στήριξη της κυβέρνησης, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. Απλά και καθαρά! Γιατί θορυβήθηκαν κάποιοι; Γιατί κάποιοι ενοχλήθηκαν από το αίτημά μας, πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε...

Ειδικά την ώρα που σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ και οι κατά τόπους ΠΕΔ) έχει τοποθετηθεί κατά της κυβερνητικής πολιτικής για την Αυτοδιοίκηση (“Κλεισθένης Ι”), η οποία θίγει την αυτοδυναμία, την ανεξαρτησία και την ίδια τη λειτουργία των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και ουσιαστικά τους αποδυναμώνει.

Κατά την άποψή μας, οι ξεκάθαρες θέσεις αποτελούν καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και αυτό και μόνο εκφράσαμε με τη σχετική μας ανακοίνωση.

Ποιος παλινωδεί αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του απλά και έντιμα στους πολίτες, από τους οποίους ζητά την ψήφο τους, μένει να το δούμε. Πάντως όχι εμείς...».

Σχόλια