Με αναπληρωτές καλύπτονται τα κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια

Ηράκλειο
Με αναπληρωτές καλύπτονται τα κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουν ήδη προσληφθεί ως αναπληρωτές 9.500 καθηγητές

Σε καλό επίπεδο σε σχέση με πέρυσι βρίσκεται η κάλυψη των κενών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου, αλλά και πάλι με αναπληρωτές, όταν η μόνη βιώσιμη λύση για τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν είναι άλλη από τους μαζικούς διορισμούς.

Την άποψη αυτή, μεταφέροντας τη σχετική άποψη της πλειοψηφίας της διοίκησης, εξέφρασε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” χθες ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης, που τονίζει ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του συνδικαλιστικού φορέα είναι στραμμένο στους μόνιμους διορισμούς που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας για τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, στη γενική παιδεία από τους 165 καθηγητές που χρειάζονται ήρθαν οι 55, στην Ειδική Αγωγή 82 και ήρθαν και οι 82, και από τους 52 που χρειάζονται στην Παράλληλη Στήριξη ήρθαν οι 17 αναπληρωτές καθηγητές στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έρθουν οι επόμενοι αναπληρωτές. Κι εκεί ελπίζουμε να καλυφθούν και τα περισσότερα κενά», είπε στη “Νέα Κρήτη” ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Μάλιστα, ο συνδικαλιστής εκφράζει την ικανοποίησή του τόσο για την πολύ καλύτερη κατάσταση που διαμορφώνεται φέτος στην παρούσα φάση σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, όσο και για το γεγονός ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ήρθαν πάνω από 700 αναπληρωτές και καλύφθηκαν οι ανάγκες των κενών θέσεων που υπήρχαν στο 100%.

Στο μεταξύ, η διαδικασία που ακολουθείται εδώ και μέρες στο ΠΥΣΔΕ του νομού Ηρακλείου χαρακτηρίζεται από τον Ζαχαρία Ρηγάκη ως «χαοτική».

«Κι εντάξει, με τόσους αναπληρωτές πλέον, τόσες μετακινήσεις εσωτερικά, η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη. Δηλαδή, ξημεροβραδιαζόμαστε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο να κάνουμε τις αποσπάσεις, μεταθέσεις και μετακινήσεις αναπληρωτών και όλων που έχουν έρθει, και είμαστε 15 ώρες στο ΠΥΣΔΕ. Μέχρι τα μεσάνυχτα κάθε μέρας. Ελπίζουμε ότι εντός της εβδομάδας αυτής θα έχουμε τελειώσει. Μέχρι την Πέμπτη (σ.σ. μεθαύριο) ελπίζω να έχουμε τελειώσει τις τοποθετήσεις των μόνιμων και των αναπληρωτών που έχουν έρθει», τόνισε ο κ. Ρηγάκης.

Πόσα είναι τα κενά

Στο ερώτημά μας για τα κενά που υπάρχουν ακόμα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου μας είπε: «Είναι γύρω στα 120 κενά. Αυτά πρέπει να καλυφθούν ακόμα για να λειτουργήσουμε σωστά. Είναι σε φιλολόγους, μαθηματικούς, θεολόγους, βιολόγους, φυσικούς, χημικούς, μουσικούς κ.λπ. Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως σε σχολεία της επαρχίας»...

Καταλήγοντας, ο Ζαχαρίας Ρηγάκης λέει ότι ήδη έχουν προσληφθεί ως αναπληρωτές 9.500, σε σχέση με 4.000 αναπληρωτές που είχαν έρθει κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News