Ηράκλειο

Έβαλαν «φρένο» στις βαλίτσες με τα 180.000 παράνομα τσιγάρα

"Χτύπησε" διάνα η Κινητή Μονάδα Ελέγχου του Τελωνείου και εντόπισε το φορτίο με τσιγάρα και καπνό για ναργιλέ

Δεκάδες χιλιάδες πακέτα τεμάχια τσιγάρα και καπνό για ναργιλέ εντόπισε η Κινητή Ομάδα Ελέγχου (ΚΟΕ) του τμήματος δίωξης του Τελωνείου Ηρακλείου. Το παράνομο φορτίο διακινήθηκε μέσω του καθεστώστος "transit" των αποσκευών και εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ενώ συνελήφθησαν 5 Αιγύπτιοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τελωνείου:

«Σε διαδοχικούς ελέγχους σχετικούς με την παράνομη εισαγωγή καπνικών προϊόντων εντός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας από τρίτες χώρες, που διενεργήθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" από τα ξημερώματα ως το βράδυ της Κυριακής 9 Σεπτέμβρη από την Κινητή Ομάδα Ελέγχου (ΚΟΕ) του τμήματος δίωξης του Τελωνείου Ηρακλείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 180.000 τεμάχια τσιγάρα διάφορα επωνυμιών και 19 κιλά καπνού για χρήση ναργιλέ. 

Τα παράνομα καπνικά προϊόντα διακινήθηκαν μέσω Αιγύπτου με το καθεστώς "transit" των αποσκευών.  

Συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα Αιγυπτιακής υπηκοότητας τα οποία μέσω της διαδικασίας του αυτοφώρου οδηγήθηκαν στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί υπέρ του ελληνικού δημοσίου ανέρχονται στο ποσό των 40.000 ευρώ.

Όλα τα ανωτέρω μεταφέρθηκαν στην αποθήκη του Τελωνείου Ηρακλείου και έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες για την καταστροφή τους».

 

Σχόλια