Πότε ξεκινούν οι εργασίες για το αεροδρόμιο στο Καστέλι;

Ηράκλειο
Πότε ξεκινούν οι εργασίες για το αεροδρόμιο στο Καστέλι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα ημερών θεωρείται η ανακήρυξη οριστικού αναδόχου για το νέο αεροδρόμιο

Αρχές του 2019 μπαίνουν μπροστά οι μπουλντόζες για την κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι!

Αυτό προανήγγειλε χτες σε αποκλειστική δήλωσή του στην «ΚΡΗΤΗ TV» ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης, ο οποίος τόνισε ότι η σύμβαση για το έργο αλλά και για τις συνοδευτικές με το νέο αεροδρόμιο οδικές συνδέσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο, με την ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου να είναι θέμα ημερών.

Οι εξελίξεις για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του νησιού είναι ραγδαίες μετά και το πρόσφατο «πράσινο φως» που άναψε για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για το Καστέλι, όπως και για το έτερο μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ, αναμένονται σήμερα το μεσημέρι, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει στα γραφεία της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Για το κομβικής σημασίας έργο για την Κρήτη, το οποίο θα αντικαταστήσει το σημερινό κορεσμένο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», αναφέρθηκε ωστόσο χτες από το Ηράκλειο ο κ. Καρνέσης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμησή του ότι οι εργασίες κατασκευής του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019.

Η σύμβαση για το νέο αεροδρόμιο και για τις οδικές συνδέσεις βρίσκεται στα τελευταία στάδια οριστικοποίησης των συμβατικών εγγράφων, με στόχο μέσα στις επόμενες ημέρες να γίνει η κήρυξη του οριστικού αναδόχου του έργου. Στη συνέχεια η σύμβαση θα σταλεί, όπως προβλέπεται, «για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, βεβαίως, δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα με απόλυτη σιγουριά. Θα εξαρτηθεί από την πορεία της κύρωσης της σύμβασης παραχώρησης στην ελληνική Βουλή. Κατ' εκτίμηση ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου αεροδρομίου», υπογράμμισε ο κ. Καρνέσης.

Ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του υπουργείου Υποδομών κλήθηκε να σχολιάσει και γραφόμενα ή λεγόμενα περί αξιοσημείωτων καθυστερήσεων στην πορεία δρομολόγησης του έργου του νέου αεροδρομίου Καστελίου.

Σύμφωνα με τον κ. Καρνέση, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στις σχετικές διαδικασίες του έργου, το οποίο να σημειωθεί ότι είναι ένα από τα πλέον απαιτητικά έργα που θα γίνουν στη χώρα μας, απογειώνοντας τον κρητικό τουρισμό, δημιουργώντας παράλληλα αναπτυξιακές προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή.

«Το νέο αεροδρόμιο Καστελίου είναι ένα ιδιαίτερο έργο. Δε μιλάμε για το “κλασικό” δημόσιο έργο, όπου είθισται να έχουμε γρήγορη προετοιμασία αλλά να παρουσιάζονται προβλήματα κατόπιν στη διάρκεια της εκτέλεσής του. Εδώ πάμε με τελείως άλλη λογική. Το συγκεκριμένο έργο έχει πολύ μεγάλη και απαιτητική προετοιμασία μέχρι την έναρξη παραχώρησης, ώστε να μειωθεί κατόπιν ο χρόνος κατασκευής του. Απαιτείται πολύ λεπτομερής εξέταση της σύμβασης. Δεν υπάρχει λοιπόν ιδιαίτερη καθυστέρηση. Ο χρόνος μέχρι τώρα είναι φυσιολογικός για ένα τέτοιο έργο», επισήμανε ο κ. Καρνέσης, που εκτίμησε ότι το νέο αεροδρόμιο θα πάρει σάρκα και οστά το 2023.

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για το έργο του ΒΟΑΚ, ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του υπουργείου αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο, υπογραμμίζοντας τη διάθεση του υπουργείου για να “τρέξουν” γρήγορα οι διαδικασίες...

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News