default-image

Νέες επαφές για τη παραχώρηση των «στοιχειωμένων» ακινήτων

Ηράκλειο
Νέες επαφές για τη παραχώρηση των «στοιχειωμένων» ακινήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα συζητήθηκε απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αποτυπώθηκε πάντως διάχυτος προβληματισμός

Νέα κρούση και συζητήσεις με τη πλευρά της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου για τη παραχώρηση των εγκαταλελειμμένων κρατικών ακινήτων στο κέντρο της πόλης (όπως το κτήριο της πρώην Τροχαίας και του πρώην Α.Τ. στα Λιοντάρια) θα έχει αύριο η πλευρά του δήμου Ηρακλείου δια της αρμόδιας αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας Στέλλας Αρχοντάκη – Καλογεράκη, που θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Το θέμα συζητήθηκε απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αποτυπώθηκε πάντως διάχυτος  προβληματισμός, τόσο στις τάξεις της δημοτικής αρχής όσο και στις τάξεις της αντιπολίτευσης, για την έκβαση που θα έχει η νέα αυτή κρούση προς την ΕΤΑΔ.

Ο λόγος δεν είναι άλλος, όπως  επισήμανε και ο ίδιος ο δήμαρχος, από το ότι, με βάση τη μέχρι στιγμής εμπειρία, η εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου δεν παραχωρεί δωρεάν ακίνητα, ακόμα κι αν αυτά έχουν αφεθεί να ρημάξουν τελείως, αλλά θέτει συγκεκριμένους όρους, όπως η καταβολή μισθώματος ενοικίασης, χρήσης κ.τλ.

Παράλληλα από την αντιπολίτευση εκφράστηκαν επιφυλάξεις και σε σχέση με το πλάνο αξιοποίησης των εν λόγω ακινήτων που έχει καταρτίσει η Λότζια.

«Είναι ξεκάθαρο τί θα ζητήσουμε και τί όρους θα έχει η παραχώρηση; Ποια η σκέψη της δημοτικής αρχής ως προς τη χρήση; Ο δήμος θα αναλάβει τα έξοδα συντήρησης, αποκατάστασης κτλ; Αν η εταιρεία θα αιτηθεί ενοίκιο τι θα κάνουμε;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός ο οποίος τόνισε:

«Δεν υπάρχει βεβαίως αντίρρηση να τεθεί αίτημα παραχώρησης. Συμφωνούμε να πάτε να το διεκδικήσετε. Όμως θα πρέπει να συζητήσουμε τα της χρήσης που έχετε σκεφτεί».

«Ψηφίζουμε να εξουσιοδοτηθεί η αρμόδια αντιδήμαρχος να πάει να συζητήσει με την ΕΤΑΔ. Από εκεί και  πέρα για  το σχέδιο αξιοποίησης λέμε λευκό' επισήμανε εκ μέρους της παράταξης Κουράκη ο Νίκος Γιαλιτάκης.

«Τώρα ακούω για ανταλλάγματα. Θα είναι απάτη! Όταν παραχωρούσαμε εμείς δωρεάν στο κράτος ήταν καλά όλα», σημείωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Κασσαπάκης.

Υπέρ της διεκδίκησης τάχθηκε ο σύμβουλος της Άμεσης Δημοκρατίας Λεωνίδας Ζαμπετάκης, ζητώντας κι αυτός διεξοδική συζήτηση για το σχεδιασμό. Έχουμε αιτηθεί τη παραχώρηση χωρίς όρους.

Το κτήριο της πρώην τροχαίας ζητάμε να γίνει Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Για το κτήριο του Α.Τ. θέλουμε να στεγάσει εφημερίδες και περιοδικά της Βικελαίας και εκθέσεις των έργων του δήμου υποστηρικτικό της Βικελαίας. Αν μας ζητήσουν να καταβάλλουμε μίσθωμα θα το  συζητήσουμε φυσικά στο δημοτικό συμβούλιο», σημείωσε η κ. Αρχοντάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News