Πίσω από τα... χαρτιά υγείας έκρυβαν πάνω από 10.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων

Ηράκλειο
Πίσω από τα... χαρτιά υγείας έκρυβαν πάνω από 10.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστια ποσότητα καπνού και τσιγάρων βρέθηκε στο βαν που αποβιβάστηκε από πλοίο στο Ηράκλειο

Πολύ καλά καμουφλαρισμένα είχαν τα 10.400 πακέτα τσιγάρα και τις 1.200 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων όμως δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τους λιμενικούς του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο βαν που οδηγούσε ένας 26χρονος με συνοδηγό μία συνομήλικη του και είχαν αποβιβαστεί από πλοίο που έφτασε από Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εντοπίστηκαν στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος, επιμελώς κρυμμένα πίσω από συσκευασίες ρολών χαρτιού υγείας, είκοσι πέντε χαρτοκιβώτια μέσα σε μαύρες πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, τα οποία περιείχαν 10.400 πακέτα τσιγάρων και 1200 συσκευασίες καπνού.

Τα καπνικά αυτά προϊόντα δεν έφεραν την προβλεπόμενη ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, όπου γίνεται η προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ευρήματα των λιμενικών, το όχημα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και 170 €.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Στη σύλληψη ενός 26χρονου και μιας 26χρονης, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου σε φορτηγό Ι.Χ. όχημα (τύπου βαν), το οποίο εκφορτώθηκε από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, με οδηγό τον 26χρονο και συνοδηγό την 26χρονη, εντοπίστηκαν στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος, επιμελώς κρυμμένα πίσω από συσκευασίες ρολών χαρτιού υγείας, είκοσι πέντε (25) χαρτοκιβώτια μέσα σε μαύρες πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, τα οποία περιείχαν δέκα χιλιάδες τετρακόσια (10.400) πακέτα τσιγάρων και χίλιες διακόσιες (1200) συσκευασίες καπνού των 50 γρ. έκαστη.

Τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα στο σύνολο τους στερούνταν τελωνειακού ελέγχου καθώς δεν έφεραν την προβλεπόμενη ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων, το όχημα , τέσσερις (04) συσκευές κινητών τηλεφώνων και το χρηματικό ποσό των εκατόν εβδομήντα (170€) ευρώ.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News