Ηράκλειο

Στο δρόμο Ηρακλείου-Μεσαράς ο Γ. Δέδες για να πατήσουν «γκάζι» στο έργο

Επιτόπια αυτοψία στο έργο ενώ σκληρή κριτική ασκεί η ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Ο γ.γ. του υπουργείου, Γιώργος Δέδε, επιθεώρησε από κοντά την πορεία των εργασιών στο δρόμο Ηρακλείου Μεσαράς σε μια προσπάθεια προφανώς άσκησης πίεσης προς την ανάδοχο εταιρεία να πατήσει το πόδι στο... “γκάζι”!

Αυτοψία στο πολύπαθο έργο του κάθετου οδικού άξονα Ηράκλειο Μεσσαρά, στο τμήμα Αγία Βαρβάρα - Απομαρμά, όπου καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις στον ρυθμό υλοποίησης του, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών.

Ο Γιώργος Δέδες διαπίστωσε επιτάχυνση των εργασιών από τον εργολάβο, με τον ίδιο να εκφράζει την ικανοποίηση του για την πρόοδο των εργασιών.

Ο Γιώργος Δέδες ενημερώθηκε για τα «αγκάθια» που υπάρχουν γύρω από τις κατολισθήσεις σε 3 σημεία του έργου αλλά και για την αχίλλειο πτέρνα η οποία αφορά την κατασκευή του στόμιου εξόδου της σήραγγας.

Ο ίδιος έλαβε τη διαβεβαίωση από τον εργολάβο ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν τον Μάρτιο του 2019, διότι στην αντίθετη περίπτωση η χώρα μας θα κληθεί να επιστρέψει 71 εκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

ΝΟΔΕ: «Τσίπρα περιμέναμε Σπίρτζης εμφανίστηκε»

Ωστόσο σκληρή κριτική για το έργο του δρόμου Ηρακλείου-Μεσαράς ασκεί η ΝΟΔΕ Ηρακλείου στην κυβέρνηση. Όπως υποστηρίζει το έργο.

Για το θέμα εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση η ΝΟΔΕ Ηρακλείου όπου αναφέρει:

«Όταν, επί δύο χρόνια, επισημαίναμε την ολιγωρία και τις καθυστερήσεις της Κυβέρνησης, μας έλεγαν ότι ασκούσαμε στείρα αντιπολίτευση!

Όταν τονίζαμε τις προθεσμίες και τον κίνδυνο απένταξης μας έλεγαν ότι κινδυνολογούσαμε!

Τώρα, λοιπόν, που το έργο βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και οι υπηρεσίες τρέχουν να προλάβουν τη μάχη με το χρόνο, τι έχει να πει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου;»

«Τσίπρα περιμέναμε Σπίρτζης εμφανίστηκε. Ο κ. Σπίρτζης έδινε ραντεβού κι έκανε δηλώσεις, ο κ. Δέδες έρχεται... Όλο και χαμηλότερα!».

Την ίδια ώρα, ο Φώτης Καζάσης εξέφρασε τη λύπη του για το θανατηφόρο τροχαίο το οποίο σημειώθηκε στο νέο δρόμο της Μεσαράς μέσα στο τούνελ Απομάρμά μετά τη σύγκρουση μοτοσικλέτας με τρακτέρ. Συνέπεια, να χάσει τη ζωή του ο Νίκος Μητρόπουλος, οδηγός της μοτοσικλέτας και πατέρας ενός παιδιού.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο δεν έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία, με τους οδηγούς να αγνοούν τους κινδύνους και τη σχετική σήμανση για απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών μετέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στο δρόμο Ηρακλείου-Μεσαράς, για επιτόπια αυτοψία.Ακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία της αναδόχου εταιρείας, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

 

Η ανησυχία και η κινητικότητα από πλευράς του υπουργείου και από πλευράς προσωπικά του υπουργού σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα Κρήτη» είναι εύλογη.

Ο δρόμος θα πρέπει πάση θυσία να ολοκληρωθεί ως τις 31 Μαρτίου 2019, ειδάλλως το έργο θα απενταχθεί, η χώρα θα αναγκαστεί να επιστρέψει στην Ε.Ε. 71 εκατ. ευρώ και φυσικά το έργο θα περάσει στις... καλένδες! Μάλιστα και η ΝΟΔΕ Ηρακλείου κάνει λόγο για κίνδυνο απένταξης του έργου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Γενικού Γραμματέα έχει ως εξής:

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

10:00  Επίσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης  - Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δήμαρχο Ηρακλείου

13:30  Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου

Σχόλια