Σήμερα η αυτοψία Δέδε στον δρόμο Ηρακλείου-Μεσαράς

Κρήτη
Σήμερα η αυτοψία Δέδε στον δρόμο Ηρακλείου-Μεσαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κρήτη σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Με επιτόπια αυτοψία στο εργοτάξιο του δρόμου Ηρακλείου-Μεσαράς, γύρω στις 12 το μεσημέρι, και σύσκεψη κατόπιν στα γραφεία του αναδόχου εργολάβου θα ξεκινήσει σήμερα τη διήμερη περιοδεία του εδώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο οποίος, όπως γράψαμε αναλυτικά τις προάλλες, κατεβαίνει απεσταλμένος του Χρήστου Σπίρτζη με ένα βασικό ζητούμενο: Την επιτάχυνση των εργασιών ώστε να προλάβει το πολύπαθο έργο το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα-τελεσίγραφο της 31ης Μαρτίου 2019...

Όπως προανήγγειλε η “Νέα Κρήτη”, ο Χρήστος Σπίρτζης στέλνει άρον-άρον σήμερα εδώ τον γ.γ. του υπουργείου, Γιώργο Δέδε, προκειμένου να επιθεωρήσει από κοντά την πορεία των εργασιών και να εντείνει προφανώς την πίεση προς την ανάδοχο εταιρεία να πατήσει το πόδι στο... “γκάζι”!

Ο γενικός γραμματέας, ο οποίος σημειωτέον θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εδώ, προχωρώντας και σε επαφές με αυτοδιοικητικούς φορείς, θα κάνει αυτοψία στο εργοτάξιο, ώστε να μεταφέρει πλήρη, αναλυτική εικόνα στον Χρήστο Σπίρτζη. Μια κίνηση που δεν προξενεί έκπληξη. Ίσα-ίσα εντάσσεται στο πλάνο ασφυκτικού ελέγχου και παρακολούθησης του συγκεκριμένου έργου εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, που αγωνιά άρδην για το συγκεκριμένο έργο και το έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα.

Η ανησυχία και η κινητικότητα από πλευράς του υπουργείου και από πλευράς προσωπικά του υπουργού είναι εύλογη.

Ο δρόμος θα πρέπει πάση θυσία να ολοκληρωθεί ως τις 31 Μαρτίου 2019, ειδάλλως το έργο θα απενταχθεί, η χώρα θα αναγκαστεί να επιστρέψει στην Ε.Ε. 71 εκατ. ευρώ και φυσικά το έργο θα περάσει στις... καλένδες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών θα φτάσει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου λίγο πριν τις 11 το πρωί. Από εκεί, συνοδευόμενος από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Φώτη Καζάση, θα μεταβεί απευθείας στο δρόμο Ηρακλείου-Μεσαράς, για να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία.

Η αυτοψία αναμένεται να γίνει γύρω στις 12 το μεσημέρι, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει σύσκεψη στα γραφεία της αναδόχου εταιρείας, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Για το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψης τού κ. Δέδε δεν έχουν γίνει αναλυτικά γνωστά τα δεδομένα. Είναι βέβαιο, ωστόσο, ότι ο γ.γ. θα έχει επαφές με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News