Φοβούνται τη μεταφορά της λαϊκής δίπλα στις φυλακές Αλικαρνασσού

Ηράκλειο
Φοβούνται τη μεταφορά της λαϊκής δίπλα στις φυλακές Αλικαρνασσού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβληματισμός και ενστάσεις για τα σχέδια της δημοτικής Αρχής

Προβληματισμός και σοβαρές ενστάσεις εγείρονται αναφορικά με τα σχέδια της δημοτικής Αρχής για μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού σε οικόπεδο δίπλα στις φυλακές.

Χθες στο «Δημοσκόπιο», στην Αλικαρνασσό, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το ζήτημα της μετεγκατάστασης της λαϊκής, με τις γνώμες να διίστανται...

Από τη μία ο διευθυντής κλειστών φυλακών Νέας Αλικαρνασσού, Κώστας Μαυραντωνάκης, παρουσιάστηκε αρνητικός, ενώ από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οργάνωσης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ηρακλείου και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας ζωής, Πέτρος Ινιωτάκης, υποστήριξε ότι το σχέδιο του Δήμου θα αυξήσει την ασφάλεια στις φυλακές και παράλληλα θα αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής στην ευρύτερη περιοχή.

Στο μεταξύ, οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής για τη συνέχιση της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στην Αλικαρνασσό, στις οδούς Δημοκρατίας, Zεφυρίας και Καρίας, παρά το ότι έχει παρέλθει το 18μηνο, εντείνονται.

«Εγώ θα λέω όχι»

«Στα Τρίκαλα έγινε απόπειρα (σ.σ. απόδρασης) με ελικόπτερο και έπεσαν 1.500 σφαίρες. Το ξέρετε; Ευτυχώς που γύρω-γύρω δεν υπήρχε κόσμος. Αν λοιπόν το ένα γεγονός που μπορεί να συμβεί μία στο εκατομμύριο για εσάς δε λέει τίποτα, για μένα λέει πολλά. Εγώ προστατεύω πρώτα τους πολίτες και μετά τους κρατούμενους», επισήμανε μεταξύ άλλων κατά τη χθεσινή διαδικασία ο διευθυντής των κλειστών φυλακών Αλικαρνασσού.

«Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο ενός αντιπερισπασμού μέσα στη φυλακή, να γίνει δηλαδή ένα επεισόδιο επίτηδες, για να γίνει από την άλλη μεριά της φυλακής κάτι; Εσείς νομίζετε ότι τα πράγματα είναι τόσο απλά», ανέφερε ο κ. Μαυραντωνάκης. «Εγώ εκφέρω τη δική μου άποψη σαν διευθυντής φυλακής. Αν το υπουργείο, που του πάω τα σχέδια, τα εγκρίνει, εγώ πάλι θα λέω “όχι” κι ας γίνει τελικά, ούτως ώστε, όταν θα έρθει η ώρα (χωρίς να προμελετώ τίποτα), εγώ να είμαι καλά με τη συνείδησή μου. Όχι με την επαγγελματική μου ιδιότητα. Με τη συνείδησή μου», τόνισε, κλείνοντας, ο διευθυντής των φυλακών Αλικαρνασσού.

Στον αντίποδα, ο Πέτρος Ινιωτάκης, ο οποίος έδωσε χθες το «παρών» στο «Δημοσκόπιο», ισχυρίστηκε ότι δεν τίθενται ζητήματα ασφαλείας, αλλά ούτε και προσβασιμότητας στο επίμαχο οικόπεδο του Δήμου, δίπλα στις φυλακές Αλικαρνασσού.

«Ζήτημα ασφάλειας ισχύει σε οποιαδήποτε φυλακή, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Υπάρχουν απόπειρες απόδρασης και στις πλέον καλά φυλασσόμενες φυλακές ανά τον κόσμο», ανέφερε αρχικά ο κ. Ινιωτάκης, συμπληρώνοντας ότι η ασφάλεια είναι προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής. «Δεν υπάρχει κανείς να ανησυχεί περισσότερο για την ασφάλεια των φυλακών από ό,τι ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες της Αλικαρνασσού», τόνισε ο Πέτρος Ινιωτάκης, επισημαίνοντας ότι η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου όχι μόνο δε θα δημιουργήσει προβλήματα ασφάλειας, παρά θα βελτιώσει τις συνθήκες ασφάλειας, αλλά και την καταναλωτική κίνηση της λαϊκής αγοράς. «Δε θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην ασφάλεια των φυλακών. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς προτείνουμε μέτρα που θα αυξήσουν την ασφάλεια και θα βελτιώσουν τις συνθήκες της φυλακής. Πρόκειται για μια πρόταση που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής στην Αλικαρνασσό και είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθεί και η κίνηση», είπε κλείνοντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι το οικόπεδο του Δήμου όπου σχεδιάζεται να μετεγκατασταθεί η λαϊκή της Νέας Αλικαρνασσού βρίσκεται βόρεια και δυτικά των φυλακών. Σήμερα, η λαϊκή αγορά λειτουργεί στις οδούς Δημοκρατίας, Ζεφυρίας και Καρίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, το χρονοδιάγραμμα της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς βρίσκεται εντός του επόμενου τετραμήνου.

«Δεν είμαστε αντίθετοι στο να γίνονται οι λαϊκές σε οικόπεδα, αλλά μες στον ιστό της πόλης. Όχι εκτός ιστού πόλης», σχολίασε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο πρόεδρος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Ηρακλείου, Παντελής Παπαδάκης.

«Να βρεθεί καλή και κοινή λύση»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Εμπόρων Λαϊκών Αγορών Ν. Ηρακλείου, Γιώργος Μπαχλιτζανάκης, εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθεί μια καλή για όλους λύση στο ζήτημα. «Ήρθαμε να δούμε το προσχέδιο, αν και θα έπρεπε να έχουμε καλεστεί νωρίτερα. Ειδικότερα, ήρθαμε να δούμε τι ακριβώς γίνεται και ποια είναι η πρόταση. Είμαστε σε μια φάση πρώιμης συζήτησης και από εκεί και πέρα το τι θα είναι καλύτερο για τους καταναλωτές και τους εμπόρους των λαϊκών αγορών, θα το κρίνουν μετά. Πιστεύω να υπάρξει μια συνεννόηση ώστε και με τη βοήθεια των δικών μας σωματείων να βρεθεί μια καλή και κοινή λύση», επισήμανε ο κ. Μπαχλιτζανάκης.

Τέλος, στην εφημερίδα μίλησε και ο κ. Διονύσης Σκλαβούνος, που είναι κάτοικος της περιοχής. Ο κ. Σκλαβούνος έκανε λόγο για κοροϊδία της δημοτικής Αρχής, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η ολοκλήρωση του σχεδίου της θα αργήσει πάρα πολύ.

«Το περισσότερο που μπορεί να παραμείνει μια λαϊκή σε μια περιοχή είναι 18 μήνες. Αυτή τη στιγμή είμαστε στους 26», ανέφερε αρχικά ο κ. Σκλαβούνος, μιλώντας εν συνεχεία για τη μεγάλη καθυστέρηση που έχει σημειωθεί αναφορικά με τη μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού. «Απ’ ό,τι μας λένε εδώ και μας... κοροϊδεύουν, θα φτιάξουν απ’ έξω από τις φυλακές οικόπεδο για την Αλικαρνασσό», δήλωσε ο κ. Σκλαβούνος, ο οποίος πρόσθεσε ότι, εάν η δημοτική Αρχή προχωρήσει στο εν λόγω σχέδιο με την ταχύτητα που εκτελούνται τα έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από το Δήμο, τότε το εν λόγω πλάνο θα κάνει χρόνια να ολοκληρωθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News