Η διαδρομή του… τρόμου για μικρούς μαθητές

Ηράκλειο
Η διαδρομή του… τρόμου για μικρούς μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πολυπόθητη γέφυρα, που μετατράπηκε σε γέφυρα του τρόμου η οποία δεν φτιάχτηκε ποτέ και τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια σε έναν δρόμο άκρως επικίνδυνο που διασχίζουν καθημερινά μικρά παιδιά για να πάνε στο σχολείο τους

 Την αγωνία και την ανησυχία της εκφράζει μία μητέρα από τις Γούρνες Πεδιάδος, μία… «ανάσα» πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.

Η μητέρα που έστειλε στο neakriti.gr τις φωτογραφίες που αναρτούμε, αναφέρεται σε ένα πρόβλημα που… διαιωνίζεται και δεν είναι άλλο από τη γνωστή μεταλλική γέφυρα του τρόμου, όπως την χαρακτηρίζει, της περιοχής.

Μία γέφυρα που κατασκευάστηκε, αλλά δεν παραδόθηκε ποτέ, καθώς πάθαινε καθιζήσεις και την σφράγισαν με σύρματα.

Η αγωνία για τους γονείς κορυφώνεται καθώς ήλπιζαν ότι το πρόβλημα έστω και στο παρά πέντε θα λυνόταν, ωστόσο απογοητευμένοι αλλά και αγανακτισμένοι διαπιστώνουν ότι για άλλη μία χρονιά με κίνδυνο της ζωής τους, θα πηγαίνουν στο σχολείο τα παιδιά τους.  

Πρόκειται για διαδρομή του τρόμου, σύμφωνα με τη μητέρα που μας έστειλε το φωτογραφικό υλικό, καθώς από εκεί περνάνε καθημερινά μεγάλα οχήματα, από λεωφορεία έως τριαξονικά, που ίσα που χωράνε να περάσουν από την γέφυρα.

Ωστόσο και σαν να μην έφτανε αυτό, ο δρόμος δεν έχει καλή ορατότητα, λόγω της υψηλής βλάστησης των χόρτων και των δένδρων στην περιοχή, καθώς καμία αρμόδια αρχή δεν αναλαμβάνει να τα καθαρίσει.

Εκτός του ότι δεν υπάρχει ασφαλές πέρασμα από την γέφυρα και ο δρόμος δεν είναι κατάλληλος για να τον διασχίζουν πεζοί και κυρίως μικρά παιδιά, καθώς δεν διαθέτει το στοιχειώδες πεζοδρόμιο για την ελάχιστη ασφάλειά τους.

Αυτό που αναρωτιέται η αγανακτισμένη μητέρα είναι το εξής: «Τι πρέπει να γίνει; Θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να ξυπνήσουν οι… κοιμισμένοι άρχοντες, όπως πάντα;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News