Ηράκλειο

Ξήλωσαν... μία τέντα καφετέριας στο Ηράκλειο

Γιατί δεν ξηλώθηκαν περισσότερες αυθαίρετες κατασκευές από καταστήματα εστίασης;

Συνολικά, μια τέντα ξηλώθηκε σε καφετέρια στον πεζόδρομο της Αγίου Τίτου, με φόντο τα 18 πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε καταστήματα εστίασης.

Αυτά είναι τα πενιχρά αποτελέσματα της επιχείρησης κατεδαφίσεων που ξεκίνησε το πρωί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης σε συνεργασία με τον δήμο Ηρακλείου, παρουσία της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛΑΣ.

Εντωμεταξύ, δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης από μερίδα καταστηματαρχών για τη στάση των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι προχωρούν στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης, πέρα από την καταγραφή νέας λίστας αυθαιρεσιών από δεκάδες καταστηματάρχες του κέντρου.

Παράλληλα, καταστηματάρχες εξέφρασαν το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει λόγω των δυσκολιών που όπως είπαν υπάρχουν στην έκδοση αδειών σε σχέση με τις τέντες.

Ξήλωσαν από μόνοι τους τέντες 

Σύμφωνα με πληροφορίες, 5 καταστηματάρχες ξήλωσαν από μόνοι τους τέντες και άλλες αυθαίρετες κατασκευές , άλλοι ζήτησαν παράταση χρόνου μέχρι την ερχόμενη Τρίτη ώστε να προχωρήσουν οι ίδιοι στο ξήλωμα τους.  Ακόμη, υπήρξαν περιπτώσεις με κλειστά καταστήματα όπου τα συνεργεία δεν μπορούσαν να επέμβουν καθώς θα έπρεπε να γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Από τη πλευρά της η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Μαρία Αντωνακάκη επισκέφθηκε την Μαρία Κοζυράκη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ζητώντας μια παράταση χρόνου μέχρι τα μέσα της ερχόμενης βδομάδας προκειμένου να εξετάσει ο κλάδος το επίμαχο ζήτημα από νομικής άποψης ενώ παράλληλα επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε αιτήσεις αναστολής των πρωτοκόλλων κατεδάφισης στο διοικητικό εφετείο Χανίων.

 

Σχόλια