Ηράκλειο

Καλά νέα για το Δημοτικό Σχολείο Αμιρών

«Ήρθε» η πολυπόθητη αποκατάσταση

Όλα είναι έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες που αφορούν τα έργα αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου Αμιρών, καθώς και της επισκευής και συντήρησης του χώρου αναψυχής Εμπάρου, συνολικού προϋπολογισμού 95.000,00 ευρώ, μετά τις συμβάσεις για την υλοποίησή τους τις οποίες υπέγραψε ο δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, με την παρουσία των αντιδημάρχων Νικήτα Γιαμαλάκη και Μανόλη Αγαπουλάκη, καθώς και του επιβλέποντος μηχανικού Γιώργου Παπαμαστοράκη, με τους εκπρόσωπους των αναδόχων του έργου.

Με το έργα αυτό ο Δήμος Βιάννου θα προχωρήσει στην επισκευή του δημοτικού κτηρίου Αµιρών (Δημοτικό Σχολείο). Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν στο κτήριο είναι καθαίρεση της υπάρχουσας στέγης, κατασκευή νέας κεραμοσκεπής µε όλες τις απαραίτητες εργασίες, και νέα ηλεκτρική εγκατάσταση στην οροφή του κτηρίου για φωτισμό. Το έργο “Επισκευή και συντήρηση του χώρου αναψυχής Εμπάρου” περιλαμβάνει την κατασκευή λιθοδοµής δύο όψεων μήκους 106 µ., ύψους 1 µ. και πλάτους 0,50 µ., µε αρμολόγημα και εκσκαφές για την κατασκευή θεμελίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 95.000,00 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, και χρηματοδοτείται, µε τον ΚΑ 2014ΕΠ50200012, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο δήμαρχος Βιάννου δήλωσε σχετικά: «Με τη στήριξη και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, προχωρούμε σε σημαντικές παρεμβάσεις στον Δήμο μας που αφορούν την αποκατάσταση της παλαιάς σκεπής του Δημοτικού Σχολείου Αμιρών, αλλά και την ανάδειξη με πέτρινο τοιχίο του χώρου αναψυχής στην Έμπαρο».

Σχόλια