Ηράκλειο

«Ξήλωμα» σε καταστήματα εστίασης του κέντρου

Οργισμένοι οι καταστηματάρχες δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τις κατεδαφίσεις

Ξεκίνησε το «ξήλωμα» των αυθαίρετων κατασκευών καταστημάτων στο κέντρο του Ηρακλείου. Στελέχη της  αποκεντρωμένης διοίκησης, της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛΑΣ ξεκίνησαν το «σαφάρι» προχωρώντας σε κατεδαφίσεις των κατασκευών που είχαν κάνει κατάληψη σε κοινόχρηστους χώρους ή για τις οποίες δεν υπήρχαν άδειες.

Σε κάποιες περιπτώσεις προκλήθηκαν μικροεντάσεις με τους καταστηματάρχες, ενώ άλλοι είχαν ήδη συμμορφωθεί στις υποδείξεις.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Ηρακλείου οι κοινόχρηστοι χώροι δεν ανήκουν μόνο στους καταστηματάρχες αλλά και στους πολίτες και είχαν γίνει επανειλημμένα συστάσεις προς τους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες όμως είναι μια απόφαση που πλήττει τις επιχειρήσεις τους .

Έτσι εδώ και μέρες επικρατεί αναβρασμός και μάλιστα ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου κίνησε νομικές διαδικασίες επιχειρώντας να «φρενάρει» τις κατεδαφίσεις.

Οργισμένοι οι καταστηματάρχες

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου αν και κατατέθηκε αίτηση αναστολής της διαδικασίας στην αποκεντρωμένη διοίκηση -που είχε και την ευθύνη των κατεδαφίσεων- το αίτημα αγνοήθηκε. Όπως τόνισε η κ.Αντωνακάκη υπάρχει δυσαρέσκεια για τις κινήσεις αυτές καθώς δεν είναι και ό,τι καλύτερο οι επιχειρηματίες να αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση ενώ ο ίδιος ο δήμος δεν δίνει λύση στο πρόβλημα.

 

Το "ξήλωμα" των κατασκευών αφορά σε καταστήματα εστίασης από την Αγίου Τίτου μέχρι τα Λιοντάρια. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια