Ηράκλειο

Τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού ζητούν την συνεισφορά μας για σχολικά είδη

Κάλεσμα προσφορών σε σχολικά είδη από τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού

Τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού για άλλη μία φορά κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη… Αυτή τη φορά υποδέχονται τη νέα σχολική σεζόν με μία πρόσκληση για προσφορά σε σχολικά είδη.

Αυτή τη στιγμή οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών εξυπηρετούν πάνω από 300 οικογένειες κυρίως με ανήλικα τέκνα, όπου με την έναρξη του νέου σχολικού έτους οι οικογένειες αυτές δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην απόκτηση απαραίτητων σχολικών ειδών, καθώς και εκπαιδευτικού υλικού για την πρόοδο των παιδιών τους.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως και πέρσι, το ίδρυμα απευθύνει θερμή έκκληση σε φορείς, επιχειρήσεις, συλλόγους, ιδιώτες και πολίτες να συνεισφέρουν σε βασικά σχολικά είδη, όπως τετράδια, ντοσιέ, σχολικές τσάντες, μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους, γόμες, ξυλομπογιές, ξύστρες, κασετίνες, σχολικά βοηθήματα κ.ά.

Στόχος είναι και τα 265 ανήλικα τέκνα που αντιστοιχούν στις παραπάνω εξυπηρετούμενες οικογένειες να αντικρίσουν με αξιοπρέπεια την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην σελίδα του καλέσματος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μπορούν να το κάνουν με αριστερό κλικ ΕΔΩ για Facebook,, Google+ & ΕΔΩ για Twitter.

Όσοι έχουν την καλή προαίρεση να συνεισφέρουν, μπορούν να το κάνουν, στο χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 9 & Κοσμά Ζώτου, Ηράκλειο από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι.

Πολλοί συμπολίτες μας, στην παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνουμε στη χώρα, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές βιοποριστικές τους ανάγκες. Για το λόγο αυτό, τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού δημιούργησαν στην πόλη μας το Κοινωνικό Συσσίτιο, «Φαγητό με την Αγάπη μας», που λειτουργεί χωρίς διακοπή από τον Φεβρουάριο του 2012, και το Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί επίσης αδιάλειπτα από τον Ιανουάριο του 2013.

Οι δομές αυτές στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν άτομα και οικογένειες που ζουν κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας και βιώνουν καθημερινά τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Εντάχθηκαν σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κρήτης και τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2013-Ιουνίου 2015, και ξανά από τον Μάιο του 2017.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810/244115 (Δευ-Σαβ 10:00 - 16:00).

Σχόλια