Ηράκλειο

Επιστρατεύουν κάθε «όπλο» για να φρενάρουν τις κατεδαφίσεις στα Λιοντάρια

Εντείνονται οι προσπάθειες ώστε να μπει «φρένο» στην απόφαση κατεδάφισης

Κάθε… δυνατό όπλο επιχειρεί να επιστρατεύσει ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου για να «φρενάρει» τις κατεδαφίσεις κατασκευών επιχειρήσεων στα Λιοντάρια του Ηρακλείου.

Αν και οι κατεδαφίσεις έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή το πρωί, ο Σύνδεσμος επιστρατεύει ακόμα και νομικά μέσα για να αποφύγουν οι επιχειρηματίες τη δυσάρεστη εξέλιξη.

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου κ. Αντωνακάκη: «Την Παρασκευή το πρωί οι δικηγόροι κ. Χριστοφάκης και κυρία Μαλιαράκη θα καταθέσουν αίτηση αναστολής στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Βασιζόμαστε σε νόμο σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται η υπηρεσία να χρησιμοποιήσει μηχανήματα για κατεδαφίσεις. Βρισκόμαστε εν αναμονή της εξέλιξης που θα έχει η κατάθεση της αίτησης».

Αν και ο Σύνδεσμος είναι αποφασισμένος με κάθε τρόπο να αναστείλει τις κατεδαφίσεις των κατασκευών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασισμένες είναι και οι υπηρεσίες το πρωί να προχωρήσουν στις κατεδαφίσεις.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου η απόφαση για κατεδάφιση κατασκευών αφορά συνολικά 19 καταστήματα αλλά σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί για 5-6. «Από τις 19 επιχειρήσεις έχουν κάνει προσφυγές κατά της απόφασης οι 4, ενώ απ’ ότι έχω ενημερωθεί προχωρούν τη διαδικασία και κάποιες από τις υπόλοιπες. Η κατεδάφιση αφορά σε υπερκαλύψεις σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις σε έλλειψη άδειας».

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κατεδάφιση κατασκευών σε κρητικές επιχειρήσεις και οι καταστηματάρχες αισθάνονται ότι αυτή τη φορά πλησιάζει απειλητικά η ώρα που οι μπουλντόζες θα «πιάσουν» δουλειά.

 

 

Σχόλια