Bίντεο-ντοκουμέντο από το φαράγγι του Αμπά όπου σκοτώθηκε η Κάλλια

Ηράκλειο
Bίντεο-ντοκουμέντο από το φαράγγι του Αμπά όπου σκοτώθηκε η Κάλλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το λάθος σκοινί που οδήγησε στην τραγωδία -Τι εκτιμά έμπειρος canyoner

Μουδιασμένη” παραμένει η τοπική κοινωνία της Κρήτης, αλλά και η κοινότητα των αναρριχητών του νησιού μας από το δυστύχημα που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η 31χρονη Κάλλια Μηλιαρά.

Το τραγικό συμβάν, σε συνδυασμό με τον θάνατο της Ηρακλειώτισσας Ελένης Αναθρεπτάκη και τον βαρύτατο τραυματισμό του Αντώνη Χαμπά, τον Μάιο του 2017, σε Ζούρβα Χανίων και Σμιλέ Ρεθύμνου, αντίστοιχα, εγείρει πλέον μια σειρά σοβαρών ερωτημάτων αναφορικά με τους κανόνες ασφαλείας, τα λάθη, αλλά και τις παραλείψεις που - όπως αποδείχτηκε με τον πλέον δραματικό τρόπο - ενδέχεται να οδηγήσουν στον θάνατο.

Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV” παρουσιάστηκε βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο αποτυπώνεται η διαδικασία της κατάβασης στον καταρράκτη του Αμπά, από τον έμπειρο canyoner  Κώστα Κλινάκη, ο οποίος ήταν φίλος της αδικοχαμένης Κάλλιας. Οι εικόνες που απαθανατίζονται από τον καταρράκτη του Αμπά, όπου έχασε τη ζωή της η 31χρονη Κάλλια, κόβουν την ανάσα. Εξάλλου, η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται ως ένα από τα πιο δύσκολα πεδία για κατάβασης  σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αυτό που εξάγεται, πάντως, ως συμπέρασμα είναι ότι η ραγδαία ανάπτυξη του canyoning (κατάβαση φαραγγιού) στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μια “χαλάρωση” στο αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας που απαιτείται για τις ομάδες που έχουν συσταθεί, αναφορικά με τους κανόνες ασφαλείας.

«Είναι πολύ βαρύ αυτό που έγινε. Είναι πολύ βαρύ για να περάσει έτσι», ανέφερε αρχικά στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο canyoner και μέλος του Τμήματος Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (ΕΣΕ) Κώστας Κλινάκης. «Και δεν πρέπει να περάσει έτσι. Και πρέπει να σκεφτούμε όλοι πολύ σοβαρά (...). Τώρα οφείλουμε να δούμε τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθεί στο μέλλον (σ.σ. τέτοιου είδους τραγικό περιστατικό)», μας είπε ο κ. Κλινάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News