Δώρο ζωής σε δέκα ασθενείς από το Ηράκλειο μέχρι τη Θεσσαλονίκη

Ηράκλειο
Δώρο ζωής σε δέκα ασθενείς από το Ηράκλειο μέχρι τη Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έδωσαν ζωή σε δέκα ανθρώπους, ελπίζουν ξανά…

Έδωσαν ζωή σε δέκα ανθρώπους και ελπίδα σε πολλές οικογένειες.

Συνολικά δέκα συνάνθρωποί μας από όλη την Ελλάδα πήραν ένα ανέλπιστο δώρο ζωής για το οποίο περίμεναν χρόνια ολόκληρα.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταμόσχευσης των ζωτικών οργάνων και για την δεύτερη Γερμανίδα.

Το ήπαρ της 63χρονης άτυχης γυναίκας, που κατέληξε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μετά από εγκεφαλική αιμορραγία, κατέληξε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, τα νεφρά στον Ευαγγελισμό της Αθήνας, ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες παρέμειναν στην Οφθαλμολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Ωστόσο, ούτε από την δεύτερη Γερμανίδα στάθηκε δυνατόν να αφαιρεθεί η καρδιά, συνεπώς η ομάδα των Ολλανδών ιατρών αποχώρησε από την Κρήτη χωρίς να παραλάβει κάποιο ζωτικό όργανο.

«Σαν γεγονός η κινητοποίηση της κοινωνίας για την δωρεά οργάνων είναι εξαιρετικά σημαντικό, αποτελεί δώρο ζωής», σημειώνει σε δηλώσεις του στο neakriti.gr ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Ιωάννης Τασσόπουλος.

Και καταλήγει «θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλα τα κλιμάκια των ιατρών που ήρθαν στην Κρήτη αλλά και τους ιατρούς και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για την αξιοσημείωτη προσπάθεια που κατέλαβαν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σημειώνεται τέλος, ότι οι διαδικασίες των μεταμοσχεύσεων πραγματοποιούνται πάντα ξημερώματα ή αργά τη νύχτα ώστε να μην τίθεται πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News