Τρέχει τώρα η ΔΕΥΑΗ για τα λύματα που καταλήγουν στην Αμμουδάρα

Ηράκλειο
Τρέχει τώρα η ΔΕΥΑΗ για τα λύματα που καταλήγουν στην Αμμουδάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιβεβαιώνει τη διαρροή λυμάτων η ΔΕΥΑΗ και υπόσχεται άμεση αποκατάσταση

Πριν το τέλος του Σεπτεμβρίου θα έχει λύσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου το πρόβλημα μεγάλης διαρροής λυμάτων από τα δίκτυα του Βιολογικού Καθαρισμού Πετροκέφαλου-Πενταμοδίου, που χθες αποκάλυψε, δημοσιεύοντας ανατριχιαστικές φωτογραφίες και άκρως δυσάρεστα στοιχεία, η εφημερίδα “Νέα Κρήτη”.

Υπό το βάρος του ρεπορτάζ, η ΔΕΥΑΗ έδωσε την απάντηση αυτή, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα, αλλά και δικαιολογώντας την καθυστέρηση να δώσει λύση, στην έλλειψη πόρων και προσωπικού. Παράλληλα αναφέρει στην απάντησή της πως η διαρροή αφορά σε ένα τμήμα του αγωγού μήκους 200 μέτρων, που είναι παλιό και θα προβεί στην αντικατάστασή του!

Πιο αναλυτικά, η απάντηση που υπογράφει ο γενικός διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου, Χάρης Παπαματθαιάκης, αναφέρει τα εξής:

«Απαντώντας στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας σας με τίτλο “Πνίγονται από τα λύματα δύο χωριά”, σας ενημερώνουμε ότι:

1. Η διαρροή των λυμάτων από τον αγωγό πριν από τον Βιολογικό Καθαρισμό του Πενταμοδίου αφορά ένα τμήμα του, μήκους περίπου 200 μέτρων, το οποίο χρειάζεται αντικατάσταση.

2. Το συγκεκριμένο τμήμα του αγωγού δεν κατασκευάστηκε από τη ΔΕΥΑΗ και αποτελεί τμήμα πολύ παλαιού αγωγού, το οποίο παρουσιάζει τις εν λόγω διαρροές και έχει επισκευαστεί (προσωρινά) επανειλημμένως κατά τους τελευταίους μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News