Τα δελφίνια της Κνωσού «κολυμπούν» στην Ικάρου!

Ηράκλειο
Τα δελφίνια της Κνωσού «κολυμπούν» στην Ικάρου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τοίχος είχε τη δική του ιστορία: τη Μινωική. Η ομάδα «Ζωδρω» έβγαλε «βόλτα» στην Ικάρου μινωικά δελφίνια, κρινάκια και τον Μινώταυρο

Έβαλαν στόχο να γεμίσουν την πόλη με χρώμα και το πέτυχαν!

Με χαρακτηριστικά μοτίβα της μινωικής περιόδου έβαψαν τον τοίχο και τους κάδους επί της λεωφόρου Ικάρου λίγο πριν το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ο λόγος για την εθελοντική ομάδα «Ζωδρω» που δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια για να «ζωντανέψει» τα γκρίζα σημεία της πόλης μας και να τα μετατρέψει σε κάτι όμορφο και δημιουργικό.

Στις αρχές του καλοκαιριού λοιπόν τα μέλη της ομάδας ξεκίνησαν την πιο πρόσφατη δράση τους. Στη ζωγραφιά αποτυπώνονται χαρακτηριστικές φιγούρες της Κνωσού όπως τα δελφίνια, τα μινωικά κρινάκια και ο Μινώταυρος.

Μέσα από τα χρώματα και τις παραστάσεις της μινωικής περιόδου οι ομάδα «Ζωδρω» θέλει να καλωσορίσει τους επισκέπτες της πόλης σε επτά γλώσσες: τα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ρωσικά, ολλανδικά, εβραϊκά «και σε ένα τοίχο ο οποίος έχει μια μικρή μνεία στο μινωικό πολιτισμό δε θα μπορούσε να λείπει το καλωσόρισμα και στη Γραμμική Β’», αναφέρει η κα. Αντωνία Τσαγκαράκη, μία από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας.

Δίπλα στην ομάδα στάθηκε από την πρώτη στιγμή το Επιμελητήριο Ηρακλείου αφού το ο εν λόγω του ανήκει. Έτσι η ομάδα όφειλε να απευθυνθεί εκεί ώστε να πάρει την απαραίτητη άδεια για να προχωρήσει στη ζωγραφιά που άλλαξε την όψη της λεωφόρου Ικάρου. Μαζί με την άδεια όμως το Επιμελητήριο παραχώρησε στις «Ζωδρω» και όλα τα χρώματα.

Ο τοίχος είχε τη δική του ιστορία

Όλα καλά ως εδώ. Ποιο ήταν το μήνυμα και ο απώτερος στόχος της ομάδας ώστε να σπαταλήσουν τόσες ώρες όλο το καλοκαίρι από τον ελεύθερο χρόνο τους;

«Ο τοίχος με τα μινωικά μοτίβα "φωνάζει" από μόνος του δύο μηνύματα», όπως αναφέρει η κ. Τσαγκαράκη «να δείξουμε ένα μικρό κομμάτι του μινωικού πολιτισμού που γεννήθηκε και δημιουργήθηκε σ’ αυτήν εδώ την πόλη και που δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να επιδεικνύουν αυτόν τον όμορφο πολιτισμό και ταυτόχρονα να καλωσορίζει ντόπιους και ξένους επισκέπτες σε διάφορες γλώσσες μιας και είναι ο δρόμος που έρχεται από το αεροδρόμιο».

Η ομάδα «Ζωδρω» δημιουργήθηκε για να προσδώσει «ένα κομμάτι ομορφιάς σ’ αυτό τον τόπο που αγαπάμε και ζούμε μέσα σ’ αυτόν και να μπορέσουμε να ξυπνήσουμε κοιμώμενες πεποιθήσεις, ιδεολογίες, ακόμα και την οπτική του καθενός προκειμένου να ενταχθεί σε μία ομάδα και να δράσει, αυτό είναι ο εθελοντισμός».

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το Ηράκλειο είναι μία γκρίζα τσιμεντούπολη. Αν λοιπόν ο καθένας από εμάς ενταχθεί σε μία εθελοντική ομάδα μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι ώστε η πόλη μας να γίνει πιο όμορφη και ζωντανή. Αξίζει σε όλους μας μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News