Ηράκλειο

Τα αποτελέσματα στους παιδικούς στο Ηράκλειο μετά τις ενστάσεις

Τους οριστικούς πίνακες μετά τον έλεγχο των ενστάσεων ανακοίνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Ηρακλείου. Μετά το ξεκαθάρισμα των ενστάσεων και των παιδιών που κατευθύνονται προς τους ιδιωτικούς παιδικούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, "ανοίγουν" θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ:

Έπειτα απο τον έλεγχο των ενστάσεων που κατατέθηκαν στην Υπηρεσία μας, στους παρακάτω πίνακες που εμφανίζονται στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης αναγράφονται:

Πράσινο χρώμα οι επιτυχόντες στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου. Η προσέλευση των επιτυχόντων Βρεφών και Νηπίων στα κατα τόπους ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου θα γίνεται απο Δευτέρα 10/09/2018.

Πορτοκαλί χρώμα όσοι καλούνται να αποστείλουν φάκελο δικαιολογητικών.

Για τα αποτελέσματα στα νήπια πατήστε (εδώ)

Για τα αποτελέσματα στα βρέφη πατήστε (εδώ)

Προσοχή: Ο φάκελος δικαιολογητικών θα πρέπει να περιέχει την αίτηση εκτυπωμένη από το ηλεκτρονικό σύστημα και τα δικαιολογητικά που την συνοδεύουν θα πρέπει να αποδεικνύουν την μοριοδότηση της αίτησης, δηλαδή ότι έχει δηλωθεί στην αίτηση θα πρέπει να αποδεικνύεται, όπως για παράδειγμα, εάν έχει δηλωθεί το πεδίο "εργαζόμενοι γονείς" απαιτούνται δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την εργασία και των δύο.

Η αίτηση μπορεί να εκτυπωθεί κάνοντας σύνδεση στο ηλεκτρονικό σύστημα και ο κωδικός αίτησης αναγράφεται στο επάνω δεξί μέρος της αίτησης κατα την εκτύπωση.

Στο πεδίο "Στοιχεία Δεύτερου Γονέα" που εμφανίζεται κατά την εκτύπωση της αίτησης, τα στοιχεία συμπληρώνονται δια χειρός.

Αποστολή Φακέλου Δικαιολογητικών:

Στον φάκελο με τα δικαιολογητικά θα πρέπει εκτός των άλλων να αναγράφεται ο Παιδικός Σταθμός για τον οποίο γίνεται η κατάθεση και να αποσταλεί ταχυδρομικώς στην διεύθυνση:

ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Μάρκου Παπαδόπουλου 4 - Χανιόπορτα

Τ.Κ. 71202

Προθεσμία αποστολής φακέλου δικαιολογητικών:

Μέχρι και το Σάββατο 07/09/2018 και ώρα 24:00.

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερτερούν της δυναμικότητας του Παιδικού Σταθμού σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα γίνεται μοριοδότηση με βάση το κριτήριο: Εισόδημα ανα Παιδί. Εάν παρατηρηθεί ισοβαθμία ξανά, θα διενεργείται κλήρωση ενώπιων των ισοβαθμούντων γονέων.

Διαμαρτυρία στη Λότζια

Μάλιστα η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείο οργανώνει στις 18.00 το απόγευμα διαμαρτυρία στη Λότζια για τα χιλιάδες παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην προσχολική αγωγή. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: 

Μία νέα χρονιά ξεκινά – θεωρητικά – από σήμερα, 1η Σεπτέμβρη, για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ωστόσο για άλλη μια χρονιά, χιλιάδες) φτάνουν τις 55.000.

Για άλλη μια χρο­νιά, χι­λιά­δες ερ­γα­τι­κές – λαϊ­κές οι­κο­γέ­νειες ανα­μέ­νε­ται να βιώ­σουν έναν Γολ­γο­θα, όπως κάθε χρόνο, αντιμέτωπες με το πρόβλημα της αναζήτησης μιας θέσης στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, φέτος περισσότερα από 65.000 παιδιά μένουν εκτός του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ για δωρεάν φιλοξενία σε Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και ΚΔΑΠ για ειδικές ανάγκες. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που μένουν εκτός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές οικογένειες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, δεν κατέθεσαν αίτηση, οπότε τα παιδιά τους θα μείνουν εκτός. Πρόκειται για οικογένειες που δεν θα μπορέσουν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, να ανταποκριθούν στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών ή δεν θα βρουν θέση σε αυτούς, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα των ιδιωτικών και θα βρεθούν σε σοβαρό αδιέξοδο. Και όλα αυτά την ώρα που ήδη οι δομές ειδικά για βρέφη είναι απολύτως ανεπαρκείς στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Τα στοιχειά στο δήμο Ηρακλείου δεν διαφέρουν από την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι αιτήσεις για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ ήταν περίπου 2800 και θα πάρουν μόνο 1700 παιδία από τους γονείς που τους επέτρεψαν να κάνουν αίτηση. Δηλαδή τουλάχιστον 1.100 οικογένειες βρίσκονται σε ομηρία για την οικογενειακό τους προγραμματισμό. Παράλληλα οι συνάδελφοι στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ δουλεύουν κάτω από υπερεντατικές συνθήκες εργασίας και με πολύ λιγότερο προσωπικό με αποτέλεσμα να δουλεύουν έως το βράδυ για να βγει η δουλειά. Η ευθύνη των δημοτικών αρχών είναι μεγάλη σε αυτό το πρόβλημα αφού αντί να παίρνουν μέτρα για να αυξηθούν τα παιδιά με νέους παιδικούς σταθμούς κλείνουν κιόλας. Για μια ακόμη χρονιά, η κρατική χρηματοδότηση είναι ψίχουλα μπροστά στις ανάγκες, οι δημόσιες δημοτικές δομές συρρικνώνονται αντί να διευρύνονται, το προσωπικό τους παραμένει μόνιμα ανεπαρκές και στη διαρκή ομηρία συμβάσεων.

Για αυτό το λόγο ως επιτροπή προτάσσουμε τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας σε όλον τον κλάδο αλλά και ιδιαίτερα στις δομές Προσχολικής Αγωγής, όπου είναι ένα πολύ ευαίσθητο και αναγκαίο κομμάτι γιατί αφορά την για την ομαλή και ολόπλευρη ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Αντικρούσαμε με σθένος τις αποπροσανατολιστικές αντιλήψεις που καλλιεργούσε η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που ήταν ενάντια στην δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, λέγοντας "θα μας έπαιρναν τα 4αρια και θα έκλειναν οι σταθμοί". Δημιούργησαν και μέτωπο μαζί με την ΚΕΔΕ και την Ομοσπονδία ιδιοκτητών ιδιωτικών παιδικών σταθμών, πίεσαν να παρθεί απόφαση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ κατά της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, απαλλάσσοντας την πλειοψηφία των δημάρχων από τις ευθύνες τους για την κατάσταση των παιδικών σταθμών, τα υπέρογκα τροφεία που υπάρχουν σε πολλούς δήμους, το κλείσιμο που έχει συντελεστεί σε πολλούς σταθμούς λόγω της ακαταλληλότητας των κτιρίων, τη διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας.

Αυτός είναι ο ρόλος τους ως γνήσιοι κυβερνητική-εργοδοτικοί συνδικαλιστές! Να απαλλάσσουν από τις ευθύνες της την κυβέρνηση που μαζί με τις προηγούμενες υλοποιούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετατρέπουν την προσχολική αγωγή από υποχρέωση του κράτους σε ατομική υπόθεση κάθε οικογένειας. Και αντί να παρέχεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά, επιδιώκεται να γίνει πολυτέλεια στην οποία φυσικά πρόσβαση θα έχουν όσοι μπορούν να αντέξουν το κόστος.

Τους κάνουμε καθαρό ότι η Προ­σχο­λι­κή Αγωγή δεν μπο­ρεί να είναι ούτε εμπό­ρευ­μα ούτε ευ­και­ρία ούτε λύση ανά­γκης για τους γο­νείς ώστε να μπο­ρούν να ερ­γα­στούν! Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  στηρίζει είναι δι­καί­ω­μα όλων των παι­διών στην προσχολική αγωγή με ευ­θύ­νη του κρά­τους και ως τέ­τοιο το διεκ­δι­κού­με.

Καλούμε τους συναδέλφους να εντείνουμε την πάλη μας σε αυτή την κατεύθυνση, να αναπτύξουμε κοινό μέτωπο αγώνα με τις οικογένειες ώστε να μην αποδεχτούν αυτή την κατάσταση, την κοροϊδία της κυβέρνησης ή το όψιμο δήθεν ενδιαφέρον της ΝΔ. Να οργανώσουμε την πάλη μας για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε δωρεάν δομές για το παιδί και με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανατροφής και διαπαιδαγώγησής του.

Απαιτούμε - διεκδικούμε:

  • Οι δήμοι και το κράτος να διασφαλίσουν με άμεσα μέτρα και με όλες τις σύγχρονες και αναγκαίες προϋποθέσεις τη διεύρυνση των δημοτικών δομών για βρέφη και νήπια (εξεύρεση και ανέγερση κατάλληλων κτιρίων, πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού), δωρεάν για όλα τα παιδιά, κατάργηση των τροφείων.
  • Να ληφθούν έκτακτα μέτρα χρηματοδότησης των δήμων, ώστε να στήσουν άμεσα αντίστοιχες δημοτικές δομές για ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και ΚΔΑΠ, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.
  • Μονιμοποίησή χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ.
  • Να διατεθούν κονδύλια για την ανέγερση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών για παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, που σήμερα λείπουν ανά τη χώρα.
  •    Με βάση το νέο κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών, να διατεθεί έκτακτο κονδύλι προς τους δήμους, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες κτιριακές παρεμβάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια