Ηράκλειο

Το κτίριο 160 χρόνων στην Αγίου Μηνά που έγινε... παγίδα

Με κίνδυνο της ζωής τους περνούν καθημερινά από το ετοιμόρροπο αλλά διατηρητέο κτίριο της Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο οι περαστικοί. Πριν περάσουν κοντά από το κτίριο κάνουν το «σταυρό» τους καθώς δεν ξέρουν πότε θα πέσουν πέτρες ή άλλα υλικά από το κτίριο που μετρά πάνω από 160 χρόνια ζωής.

Το neakriti.gr είχε αναδείξει το θέμα του, κατά τ’άλλα ξεχωριστού κτιρίου, καθώς ο κ.Γιώργος Κολυβάκης κληρονόμησε το ακίνητο από τον πεθερό του και όπως επισήμανε «στο παρελθόν το κτίριο είχε κηρυχθεί διατηρητέο και από εκεί και μετά το υπουργείο αναθέτει στους ιδιώτες να το συντηρήσουν. Κάθε φορά στα δικαστήρια απολογούμαστε και μάλιστα την προηγούμενη φορά το κόστος συντήρησης προσδιορίστηκε στο 1 εκατ. ευρώ που μας είπαν ότι πρέπει να πληρώσουμε από την τσέπη μας!»…

Μπλεγμένο ανάμεσα σε δικαστικές αποφάσεις και τα γρανάζια της γραφειοκρατίας το κτίριο παρέμεινε τελικά στην ίδια κατάσταση, ωστόσο συνεχίζει να θεωρείται κίνδυνος από τους περαστικούς.

Κραυγή αγωνίας των εμπόρων για το ετοιμόρροπο

Σε επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Αναστασάκη για το ετοιμόρροπο κτίριο στη συμβολή των οδών Αγίου Μηνά και Ιωαννίνων, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σας μεταφέρουμε τα έντονα παράπονα  καταστηματαρχών αλλά και κατοίκων επί της οδού Αγ. Μηνά, όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα όσον αφορά την ασφαλή διέλευση των πεζών όπου θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πεζοδρόμιο αλλά και την ράμπα αναπήρων.

Το διατηρητέο αλλά και ετοιμόρροπο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Μηνά και Ιωαννίνων γωνία, με μια περίφραξη όπου καταλαμβάνει  όλο το πεζοδρόμιο και την ράμπα αναπήρων έχει ως αποτέλεσμα οι πεζοί , κυρίως ηλικιωμένοι , μητέρες με καρότσια και όσοι επισκέπτονται τα ιατρεία της  Euromedica να μην μπορούν να περάσουν και να αναγκάζονται να μπαίνουν στο δρόμο.

Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες όπου τοποθετήθηκαν κολωνάκια οι πεζοί κυριολεκτικά περπατούν πάνω στο δρόμο με τον κίνδυνο τροχαίου λόγω του ότι ο δρόμος είναι στενός , διπλής κατεύθυνσης και ευρείας κυκλοφορίας αφορμή τα έργα που γίνονται στο κέντρο της πόλης.

 Επίσης το κτήριο είναι ετοιμόρροπο με αποτέλεσμα συνεχώς να υπάρχει ο κίνδυνος πτώσης από πέτρες μέσα στον δρόμο.

Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση του πεζοδρομίου με την μεταφορά εντός ορίων του οικοπέδου της περίφραξη του  καθώς και τον έλεγχο της στατικότητας του κτιρίου για την ασφαλή διέλευση των πολιτών».

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια