Ηράκλειο

Σχολικά είδη για μαθητές που αδυνατούν να γεμίσουν την τσάντα

Για κάποιους μαθητές η τσάντα μοιάζει δύσκολο να γεμίσει καθώς η οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους δεν αφήνει περιθώρια.

Σχολικά είδη, μια τσάντα, μολύβια μαρκαδόροι, τετράδια βρίσκονται ανάμεσα στα είδη που αυτό το διάστημα οι μικροί μαθητές περιμένουν πώς και πώς να προμηθευτούν για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Για κάποιους μαθητές όμως η τσάντα αυτή μοιάζει δύσκολο να γεμίσει καθώς η οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους δεν αφήνει περιθώρια. 160 πρωτάκια από αδύναμες πολύτεκνες οικογένειες στο Ηράκλειο είναι ανάμεσα στα παιδιά που επιχειρείται να βοηθηθούν μέσα από τη νέα δομή προσφοράς και αλληλεγγύης που δημιούργησε ο σύλλογος πολυτέκνων του Ηρακλείου στο ιδιόκτητο κτίριο που διατηρεί στο Ηράκλειο.

Μέχρι στιγμής τα σχολικά είδη αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες 60 παιδιών και η προσπάθεια που γίνεται είναι να συγκεντρωθούν από επιχειρήσεις και πολίτες όσα χρειάζονται προκειμένου κανένα πρωτάκι να μην πάει χωρίς τσάντα την επόμενη εβδομάδα στο σχολείο.

Η δομή όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου θα καλύπτει ανάγκες και σε τρόφιμα μακράς διάρκειας, ένδυση και υπόδηση, από προσφορές, κάτι που επιβάλλεται όπως είπε να τρέξει δυναμικά καθώς ό-πως εξήγησε οι πολύτεκνοι πλέον από τις εποχές της ευμάρειας που είχαν γενναίες απολαβές, σήμερα αδυνατούν να εξασφαλίζουν ακόμη και τα απαραίτητα, χωρίς βοήθεια επί της ουσίας.

Η αίθουσα προσφοράς και αλληλεγγύης θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, με πολύτεκνες οικογένειες να μπορούν να προμηθεύονται με κάποια από τα απαραίτητα είδη προκειμένου να απαλύνεται ο πόνος της ανέχειας που καλούνται να βιώνουν καθημερινά.

Σχόλια