Ηράκλειο

Νερό ένα... 3ήμερο κάθε μήνα από το φράγμα Αποσελέμη

Mετά την είδηση που προκάλεσε ανησυχία -καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ την Παρασκευή διεκόπη η τροφοδοσία του δικτύου της από το Φράγμα Αποσελέμη- υπήρξαν διευκρινίσεις από το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ. Σύμφωνα με τον Φώτη Καζάση έχει προγραμματισθεί να γίνεται τμηματική λειτουργία του φράγματος για την τροφοδοσία των δικτύων, αλλά μόνο ένα τριήμερο για κάθε μήνα.

Το θέμα όμως συνεχίζει να προβληματίζει τους πολίτες καθώς άγνωστο παραμένει αν θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες των νοικοκυριών. 

«Εμείς ως ΟΑΚ μεριμνούμε, προγραμματίζουμε και θα δώσουμε κάθε βοήθεια στην ΔΕΥΑ Ηρακλείου, ώστε το πρόβλημα τροφοδοσίας του νερού να επιλυθεί. Όμως, η πραγματικότητα είναι ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια οι πηγές και οι γεωτρήσεις είχαν «ξεκουραστεί» - και φέτος με το που χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, δημιουργήθηκε το πρόβλημα με την επάρκεια του νερού».

Τα δύο προηγούμενα χρόνια ο υδροφόρος ορίζοντας αναπληρώθηκε επαρκώς, ενώ φέτος, σύμφωνα με τον κ. Καζάση, «τα αποθέματα και την επάρκεια την εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο, γι' αυτό και το Ηράκλειο δεν αντιμετώπισε όλο το καλοκαίρι κανένα πρόβλημα». Σημαντική θα είναι η συνάντηση των στελεχών του ΟΑΚ με τα στελέχη της ΔΕΥΑΗ τον ερχόμενο μήνα για τον προγραμματισμό, με βάση και τις προβλέψεις για τις βροχοπτώσεις.

 «Άμεσα εμείς ως οργανισμός, θα πραγματοποιήσουμε τοποθέτηση σωλήνων στη σήραγγα, ώστε αν κατέβει κάποιο πλημμυρικό νερό, να μπορέσουμε ενισχύσουμε το φράγμα, τις ποσότητες νερού. Θέλω να είμαι αισιόδοξος - και όπως έχω ενημερωθεί, φέτος θα υπάρξουν βροχοπτώσεις» δήλωσε. Αν όμως υπάρξει ανομβρία, το πρόβλημα θα υπάρχει και του χρόνου - το φράγμα δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τα αποθέματα, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΚ κ. Καζάσης.

 

 

 

Σχόλια