Σοφία Σαββάκη: Κατέκτησε τη Νομική αλλά θέτει υψηλότερο στόχο!

Ηράκλειο
Σοφία Σαββάκη: Κατέκτησε τη Νομική αλλά θέτει υψηλότερο στόχο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαθήτρια από το Πειραματικό και το φροντιστήριο «Θεμέλιο» κατακτά τα όνειρά της με πείσμα, επιμονή και σκληρή δουλειά.

Πέρασε έναν επιπλέον δύσκολο χειμώνα όμως οι κόποι της Σοφίας Σαββάκης δικαιώθηκαν αφού πλέον είναι φοιτήτρια στη Νομική Σχολή Αθηνών.

«Δικαιωμένη και πολύ χαρούμενη» δήλωσε μιλώντας στο neakriti.gr η 19χρονη Σοφία. Και πώς θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε; Έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις για πρώτη φορά το 2017 και κατάφερε να εισαχθεί στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ωστόσο η Σοφία Σαββάκη είχε από μικρή ένα όνειρο: τη Νομική. Πήρε λοιπόν μία δύσκολη αλλά γενναία απόφαση. Αφού γράφτηκε στο Πάντειο αποφάσισε να μην φοιτήσει αλλά να ξαναδώσει εξετάσεις. Την ώρα που οι φίλοι της έφευγαν από την Κρήτη ώστε να ζήσουν την πρώτη χρονιά της φοιτητικής τους ζωής ξέγνοιαστα και ανέμελα εκείνη αποφάσισε να επιστρέψει.

Η επόμενη χρονιά όμως ήταν αρκετά δύσκολη. Χωρίς πλέον το άγχος της παρακολούθησης των σχολικών μαθημάτων στο Πειραματικό Σχολείο Ηρακλείου, η Σοφία επικεντρώθηκε πολύ περισσότερες ώρες κάθε μέρα στο διάβασμα.

Και τα κατάφερε. Με κόπο και πείσμα μετέτρεψε το όνειρο σε στόχο που κατάκτησε πανηγυρικά.

Κι αυτό διότι με τα 18.939 μόρια που συγκέντρωσε στις εξετάσεις ήταν σε θέση να γνωρίζει από τον Ιούνιο με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ότι περνάει στη Νομική γι’ αυτό και δήλωσε ως πρώτη προτίμηση τη σχολή της Αθήνας.

Όμως ο έκδηλος δυναμισμός και το ανήσυχο πνεύμα της Σοφίας Σαββάκη δεν την αφήνουν να εφησυχάσει. Πριν ακόμα ανέβει ως φοιτήτρια τα ιστορικά σκαλοπάτια του θρυλικού κτηρίου της Νομικής στην Αθήνα έχει θέσει ήδη τον επόμενο στόχο της. Κι αυτός δεν είναι άλλος από μία θέση στο Δικαστικό Σώμα.

Παρά τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας «τα παιδιά της κρίσης» αποδεικνύουν έμπρακτα ότι οι στόχοι δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο. Ρίχνουν τείχη και κατακτούν ένα – ένα τα κάστρα της επιτυχίας με προσπάθεια και σκληρή δουλειά, με επιμονή και προσήλωση στο όραμα της ζωής τους.

Έτσι και η Σοφία Σαββάκη. Παρότι ο πατέρας της είναι νομικός, η ίδια δηλώνει «δεν ένιωσα ποτέ πίεση από τους γονείς μου, ούτε καν με κατεύθυναν. Ήθελα από μικρή Νομική και είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα».

Κι έχει κάθε λόγο να χαίρεται τόσο η ίδια όσο και οι γονείς της. Το neakriti.gr της εύχεται καλή σταδιοδρομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News