Ηράκλειο

Κλείνει η «βρύση» για το Ηράκλειο από το Φράγμα Αποσελέμη

Σ' αυτές τις περιοχές του Ηρακλείου ενδέχεται να παρουσιαστεί πρόβλημα με το νερό

Μία είδηση με επίκεντρο το Ηράκλειο έρχεται να προστεθεί σαν «κερασάκι στην τούρτα» στο ήδη υπάρχον πρόβλημα της λειψυδρίας που υπήρχε το καλοκαίρι στην πόλη.

Το Ηράκλειο σταματά να τροφοδοτείται με νερό από το Φράγμα Αποσελέμη, κάτι που ανακοινώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Μάλιστα, η ΔΕΥΑΗ παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς το πώς χρησιμοποιούν το νερό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 έπαυσε η τροφοδοσία του δικτύου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου από το Φράγμα Αποσελέμη.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο δίμηνο (Ιούλιο – Αύγουστο), μετά από παύση 2 περίπου μηνών (Μάιος - Ιούνιος), ο Ο.Α.Κ. τροφοδοτούσε τη ΔΕΥΑΗ με 200 m3/ώρα.

Λόγω της μείωσης αυτής ενδεχομένως να παρουσιαστούν προβλήματα ομαλής τροφοδοσίας εστιασμένα στο κέντρο και τις περιοχές Παπανδρέου – Πλαστήρα κ.λ.π.

Η ΔΕΥΑΗ παρακαλεί τους δημότες των περιοχών αυτών να συνδράμουν το έργο της Επιχείρησης καταναλώνοντας με περίσκεψη και αποφεύγοντας την σπατάλη νερού.».

Το Φράγμα Αποσελέμη είχε ξανακλείσει για το Ηράκλειο

Από τις 20 Μαρτίου το διυλιστήριο μπαίνει σε καθεστώς τμηματικής λειτουργίας για 3 μέρες το μήνα και μέχρι τέλος του χρόνου! Από βδομάδα σταματάει η υδροδότηση για τους δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, οι οποίοι θα λαμβάνουν νερό μόνο για 3 μέρες το μήνα.

Όσο για το λιγοστό νερό στο Φράγμα Αποσελέμη το οποίο επαρκεί μόνο για 2 μήνες, οι αντίστοιχες Δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης υπέβαλαν αίτημα προς τον ΟΑΚ προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις ποσότητες νερού το Καλοκαίρι και συγκεκριμένα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οπότε η ζήτηση είναι αυξημένη λόγω τουρισμού.

Και μπορεί ο ΟΑΚ να βλέπει θετικά το αίτημα αυτό, όμως από την άλλη, ο κ. Καζάσης ξεκαθαρίζει ότι ο ΟΑΚ δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει τη διαχείριση του διυλιστηρίου με ίδιους πόρους, με τον ίδιο να καλεί τις 3 δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης να ξοφλήσουν τα χρέη τους, τα οποία ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, με τα περισσότερα να αφορούν τη ΔΕΥΑΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια