Είστε άνεργοι; Δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια πληροφορικής

Ηράκλειο
Είστε άνεργοι; Δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια πληροφορικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους θα λάβουν χώρα στο Ηράκλειο.

Τα σεμινάρια πληροφορικής απευθύνονται σε άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων πληροφορικής και η παροχή βεβαίωσης στους συμμετέχοντες, προκειμένου εν συνεχεία, εφόσον το επιθυμούν να μπορούν να αποκτήσουν την  σχετική πιστοποίηση, η οποία οδηγεί σε επιπλέον μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ.

Τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

- Εισαγωγή στα windows

- Τυφλό σύστημα δακτυλογράφησής

- Εισαγωγή στην επεξεργασία κειμένου – πρόγραμμα word 2013

- Εισαγωγή στη διαχείριση λογιστικών φύλλων - πρόγραμμα Excel 2013

- Εισαγωγή στην περιήγηση στο διαδίκτυο

- Εισαγωγή στην χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

- Εισαγωγή στην διαχείριση Ηλεκτρονικής διεύθυνσης και ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να υποβάλουν το συνημμένο έντυπο συμμετοχής από 5 Σεπτεμβρίου 2018 έως 21 Σεπτεμβρίου 2018 στην Γραμματεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής (Ανδρόγεω 2, 2ος όροφος, τηλ. 2813409112), ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 έως 14:00.

Απαραίτητα δικαιολογητικά: φωτοτυπία ταυτότητας, βεβαίωση ανεργίας από ΟΑΕΔ.

Η έναρξη των μαθημάτων προγραμματίζεται  για το φθινόπωρο 2018. Σε πρώτο στάδιο τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται πρωινές ώρες στο Δημοτικό Κτίριο της οδού Ανδρόγεω.

Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων  η επιλογή και η δημιουργία τμημάτων θα γίνει με δημόσια κλήρωση.

Το χώρο όπου θα διεξαχθούν τα σεμινάρια, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη και τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πέτρο Ινιωτάκη.

Αμέσως μετά την επίσκεψη, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ξεκινάμε ένα καινούργιο πρόγραμμα σεμιναριών για ανέργους, με στόχο να τους παρέχουμε ουσιαστική στήριξη και κατάρτιση ώστε να μπορέσουν στο μέλλον να βρουν ευκολότερα δουλειά.

»Για εμάς η κοινωνική πολιτική δεν συνίσταται απλώς στην παροχή οικονομικών βοηθημάτων. Εμείς επιδιώκουμε και σε μεγάλο βαθμό έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών, ένα δίχτυ προστασίας και στήριξης των πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα σεμινάρια για ανέργους εντάσσονται σε αυτή την λογική και ευελπιστούμε ότι οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν ουσιαστικά στην δύσκολη προσπάθειά τους να βρουν εργασία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News