Ηράκλειο

«Ανοίγουν» θέσεις στους παιδικούς σταθμούς του Ηρακλείου

Περίπου 25 θέσεις για παιδιά -οι γονείς των οποίων είχαν κάνει αίτηση μέσω ΕΣΠΑ- «ανοίγονται» τις επόμενες μέρες στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Ηρακλείου. Κι αυτό γιατί πολλοί γονείς που πήραν το πολυπόθητο voucher και προσέρχονται για τη διαδικασία της εγγραφής των νηπίων, εμφανίζονται διπλά εγγεγραμμένοι ωστόσο σταδιακά θα διαγραφούν από τους καταλόγους των δημοτικών παιδικών σταθμών για να εγγραφούν στους ιδιωτικούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Σειρά στη συνέχεια για την πολυπόθητη θέση θα έχουν οι επιλαχόντες.

Το νέο θεωρείται σημαντικό για τους γονείς που συνεχίζουν να αισθάνονται αγωνία για να βρουν μια θέση στο παιδί τους σε έναν παιδικό σταθμό καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία τουλάχιστον 200 έμειναν «εκτός». Την ίδια στιγμή δυσκολεύονται ιδιαίτερα να πληρώσουν για τροφεία για να γράψουν τα παιιδά τους σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής κ.Βουρεξάκη που μίλησε στο neakriti.gr «τις επόμενες ημέρες η εικόνα για τις κενές θέσεις θα έχει ξεκαθαρίσει. Μέχρι την Τετάρτη πιστεύω ότι θα γνωρίζουμε πόσα παιδιά μπορούν ακόμα να απορροφηθούν στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς».

"Επικοινωνιακά τρικ"

Μάλιστα ο κ.Βουρεξάκης έκανε λόγο για επικοινωνιακά τρικ της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης καθώς ανακοίνωσε ότι απορροφήθηκαν χιλιάδες παιδιά σε παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος , μόνο που τα voucher είναι περισσότερα από τις θέσεις!

Υπενθυμίζεται πάντως ότι οι γονείς καλούνται από σήμερα Δευτέρα 3/9/2018 έως και Τρίτη 4/9/2018 να παρουσιαστούν στα ΚΕΠΑ στα οποία επιλέχθηκαν προκειμένου να υπογράψουν την σχετική σύμβαση έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής βρεφών και νηπίων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Για τις ημερομηνίες προσέλευσης βρεφών και νηπίων στα ΚΕΠΑ που επιλέχθηκαν μέσω Δήμου, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια