Ηράκλειο

«Έπιασε» το στόχο για ρεκόρ Γκίνες το σαπούνι στη Ρογδιά

Μικροί και μεγάλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για το μεγαλύτερο χειροποίητο σαπούνι και τα κατάφεραν!

Επετεύχθη ο στόχος, για το Ρεκόρ Γκίνες στη Ρογδιά, με το μεγαλύτερο σαπούνι, που σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν και από Τοπογραφικά Μηχανήματα μέσω δορυφόρου, το σαπούνι έφτανε τα 1.175 μέτρα. 

Από νωρίς το απόγευμα είχαν ξεκινήσει το στήσιμο του σαπουνιού κατά μήκος του δρόμου.

Ξεκινώντας πεντακόσια μέτρα έξω από το χωριό και αφού είχαν από πριν σημαδέψει το δρόμο με διαφορετικά χρώματα ανά 250 μέτρα, τοποθετούσαν τις πλάκες σαπουνιού.

Το στήσιμο του σαπουνιού, κατέληξε στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές κρητικές συνταγές σαπωνοποιίας με βάση το ελαιόλαδο και αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά της τοπικής χλωρίδας, μέρος της οποίας προσφέρθηκε από το Αγρόκτημα του ΤΕΙ Κρήτης.

Για έναν ολόκληρο χρόνο τα μέλη του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρογδιάς «Ανασεμιά» και εθελοντές κατασκευάζουν μπάρες χειροποίητου σαπουνιού.

Οι μπάρες χειροποίητου σαπουνιού, θα κοπούν σε μικρότερα κομμάτια και θα διανεμηθούν δωρεάν στους πολίτες και επισκέπτες που βρίσκονται στην πανέμορφη Ροδιά Ηρακλείου, ενώ η υπολειπόμενη ποσότητα θα διανεμηθεί σε άπορες οικογένειες και ιδρύματα.

Για την κατασκευή του σαπουνιού χρησιμοποιήθηκαν 3 τόνοι ελαιολάδου, αρκετό νερό, ποτάσα καθώς και αρωματικά φυτά της τοπικής χλωρίδας, όπως μέντα, δυόσμος και δεντρολίβανο.

Ενισχύεται η οικολογική συνείδηση

Το εγχείρημα αφορά στην ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των κατοίκων, στην ανακύκλωση όλων των χρησιμοποιούμενων ελαίων και στην αποτροπή απόρριψής τους και μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Όλες οι παραχθείσες μπάρες σαπουνιού θα διανεμηθούν δωρεάν στο κοινό που θα παραβρεθεί στη Ροδιά στις 02.09.2018 και η υπολειπόμενη ποσότητα θα δωριστεί επίσης σε άπορες οικογένειες και ιδρύματα, όπως φυλακές και ορφανοτροφεία.

Εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πιστοποίησης του Ρεκόρ Γκίνες, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες παράλληλες δράσεις:

Συμμετοχή καλλιτεχνών παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής στην πλατεία, στην Ενετική Έπαυλη Καλλέργηδων Ροδιάς και σε σοκάκια του χωριού Ροδιάς

Εμφάνιση χορωδιών και ομάδων χορού στην πλατεία του χωριού Ροδιάς

Διεξαγωγή εκθέσεων φωτογραφίας, γλυπτικής, ψηφιδωτού, πυρογραφίας και ξυλογλυπτικής στην Ενετική Έπαυλη Καλλέργηδων Ροδιάς

Υλοποίηση εικαστικής παρέμβασης-ζωγραφικής εξωτερικού χώρου από εθελοντές εικαστικούς και ζωγράφους σε κτίρια της Ροδιάς με σκοπό τον εξωραϊσμό της όψης του χωριού

Παρουσίαση ποικίλων άλλων δράσεων για μικρούς και μεγάλους, με στόχο τη γνωριμία με τα σημαντικότερα αυτοφυή φυτά της Κρήτης, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια