Η φωνή των νέων στο επίκεντρο της συνάντησης με το Λευτέρη Αυγενάκη

Ηράκλειο
Η φωνή των νέων στο επίκεντρο της συνάντησης με το Λευτέρη Αυγενάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά τα θέματα που συζητήθηκαν στη 2η συνάντηση στο Ηράκλειο με τον Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ

Με μεγάλη προσέλευση και σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη με νέες και νέους σήμερα, Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, σε κεντρικό café της πόλης του Ηρακλείου.

Στην πρώτη συνάντηση, το περασμένο Σάββατο, συμμετείχαν πάνω από 100 νέες και νέοι Ηρακλειώτες κυρίως φοιτητές. Στην σημερινή, δεύτερη, συνάντηση ο ηλικιακός μέσος ανέβηκε με τους περισσότερους συμμετέχοντες να είναι νεοεισερχόμενοι στον εργασιακό στίβο, νέοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Θέματα που κυριάρχησαν στην συζήτηση είχαν να κάνουν με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι αναφορικά με την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, τα εμπόδια που ταλανίζουν νέους επαγγελματίες και επιχειρηματίες εξαιτίας των φοροεισπρακτικών πρακτικών της κυβέρνησης, της επιβολής ιλιγγιωδών εισφορών και της απουσίας στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καθώς και τη σύγχρονη μάστιγα της διαρροής εγκεφάλων από τη χώρα, γνωστή ως brain drain.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Αυγενάκης εκθέτοντας τις θέσεις της ΝΔ για τα υπό συζήτηση θέματα σημείωσε:

«Μια σύγχρονη πληγή της χώρα μας αποτελεί το brain drain. Στόχος μας να ανατρέψουμε το φαινόμενο αυτό και να το μετατρέψουμε σε brain gain, δίνοντας πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης και δυνατότητες στη νέα γενιά να πραγματοποιήσει τα όραμά της μέσω του επιχειρείν, της έρευνας και της καινοτομίας».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην συμμετοχή των νέων με την πολιτική, τόνισε:

«Θέλουμε οι νέοι να πρωταγωνιστήσουν στα οικονομικά και κοινωνικά πράγματα της χώρας και φυσικά στα πολιτικά. Στηρίζουμε την ενεργό ενασχόλησή τους με τα κοινά. Στηρίζουμε την ανανέωση του πολιτικού κεφαλαίου της χώρας, κάτι που η ΝΔ έχει ήδη πετύχει σε επίπεδο τοπικών οργανώσεων επιμελητήριων και άλλων συλλογικών οργάνων, και θα φανεί και στα ψηφοδέλτια της Παράταξης, τόσο σε επίπεδο νομού και δήμου Ηρακλείου, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και σε εθνικό επίπεδο».

Στο τέλος της συνάντησης ο Γραμματέας της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά:

«Το μήνυμα που στέλνει η Νέα Δημοκρατία είναι μήνυμα εθνικής αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης και πίστης στις δυνατότητες των νέων, του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας. Όσο η Κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση, στο διχασμό και στο χθες, εμείς επενδύουμε στην ενότητα, στην αισιοδοξία, στη νέα γενιά, στο αύριο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News