Εκατοντάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών και στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Εκατοντάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών και στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιγότερα και τα voucher στο Δήμο τη φετινή χρονιά

Αδιέξοδο επικρατεί σε γονείς στο Δήμο Ηρακλείου καθώς, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, 200 παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ.

Ο ίδιος επισημαίνει μάλιστα ότι φέτος δόθηκαν 300 voucher λιγότερα στο Δήμο Ηρακλείου, εκ των οποίων τα 200 αφορούν νήπια και τα 100 βρέφη.

Αναστάτωση όμως και σε χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα, καθώς συνολικά 35.000 παιδιά τη φετινή χρονιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Δημήτρης Καρέλας, δήλωση που «άναψε» φωτιές σε πολιτικό επίπεδο, με τη Νέα Δημοκρατία να εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για «άλλη μια ψεύτικη υπόσχεση».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, τα 35.000 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών διότι δεν υπάρχουν οι υποδομές για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η ευθύνη δεν ανήκει στην κυβέρνηση, αλλά στους δήμους οι οποίοι δεν προχώρησαν εγκαίρως στις αναγκαίες υποδομές, παρά το γεγονός ότι εξασφάλισαν από το πρωτογενές πλεόνασμα 15 εκατομμύρια ευρώ. 

Δείτε το σχετικό ρπορτάζ:

(φωτογραφία αρχειου) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News