Θωμαΐς Τέλιου: «Χτύπησε» Νομική αλλάζοντας ρότα στις Πανελλαδικές

Ηράκλειο
Θωμαΐς Τέλιου: «Χτύπησε» Νομική αλλάζοντας ρότα στις Πανελλαδικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρότυπο για τα νέα παιδιά που βάζουν συνεχώς νέους στόχους είναι η Θωμαΐς Τέλιου.

Η Θωμαΐς έδωσε φέτος ξανά πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε στη Νομική Σχολή Κομοτηνής, συγκεντρώνοντας συνολικά 17.679 μόρια.

Η περίπτωσή της είναι ξεχωριστή, καθώς πέρυσι κατάφερε και πέρασε από το πεδίο των τεχνολογικών και θετικών επιστημών στο Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Φέτος, ωστόσο, αποφάσισε να αλλάξει επιστημονικό πεδίο και να δώσει τα μαθήματα του 1ου πεδίου των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Η ίδια εξήγησε την επιλογή της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το είχα αποφασίσει από πέρυσι τον Φεβρουάριο που είχα σκεφτεί να ξαναδώσω πανελλαδικές. Δεν ήθελα καμία σχολή από το πεδίο που ήμουν και ήθελα μια σχολή που θα μου άρεσε».

Η ίδια εξέφρασε τον ενθουσιασμό της μέσω της εφημερίδας, καθώς κατάφερε και πέρασε στη σχολή επιλογής της.

Εκφράζοντας εξάλλου τις προσδοκίες της στο μέλλον, είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να τελειώσω τη σχολή στην ώρα της μ’ έναν καλό βαθμό».

Παράλληλα συμβουλεύει τα παιδιά που θα μπουν από τον Σεπτέμβριο του 2018 στο μαραθώνιο των πανελλαδικών, λέγοντας ότι «οι εξετάσεις απαιτούν πρόγραμμα και διάβασμα. Αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η τύχη. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει όλα τα παιδιά να έχουν έναν στόχο και να προσπαθήσουν γι’ αυτόν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News