Αριστούχοι στην Ιατρική Κρήτης – Το μυστικό της επιτυχίας

Ηράκλειο
Αριστούχοι στην Ιατρική Κρήτης – Το μυστικό της επιτυχίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία νέα παιδιά κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πράξη και διηγούνται ποιο είναι τελικά το μυστικό της επιτυχίας.

Έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα να περάσουν στη σχολή της πρώτης τους επιλογής.

Μάλιστα, έχουμε και παραδείγματα παιδιών όπως αυτό της Ειρήνης Μακράκη, που, αν και έδινε πανελλαδικές για δεύτερη χρονιά, δε φοβήθηκε να προχωρήσει σε ένα μεγάλο ρίσκο: να δηλώσει αποκλειστικά και μόνο την Ιατρική Σχολή, βάζοντας πρώτη τη σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, και να καταφέρει τελικά όχι απλά να περάσει στην Ιατρική Κρήτης αλλά να περάσει και πρώτη στη σχολή των ονείρων της!

Ειρήνη Μακράκη

«Πέρασα πρώτη στην Ιατρική Ηρακλείου από το 8ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου με 19.260 μόρια. Ήξερα ότι με αυτά τα μόρια θα κατάφερνα να περάσω στην πρώτη πεντάδα, αλλά δεν περίμενα αυτή την πρωτιά», λέει στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη».

«Είχα, μάλιστα, δώσει δεύτερη φορά πανελλαδικές. Κι ενώ πέρυσι είχα βάλει και άλλες σχολές, φέτος έβαλα μόνο τις Ιατρικές Σχολές, με πρώτη την Ιατρική Ηρακλείου. Ήξερα έτσι ότι αναλάμβανα ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Αλλά είχα πεισμώσει. Μπορώ να πω εξάλλου ότι, σε σχέση με την περυσινή χρονιά, αυτό που άλλαξε φέτος ήταν η αισιοδοξία μου, κι έτσι κατάφερα να γράψω πολύ καλά. Ήμουν ήρεμη και εστιασμένη στον στόχο μου. Χρειάζεται ισορροπία και φυσικά πολύ διάβασμα για να τα καταφέρει κανείς. Αυτή η βαθμολογία μού έδωσε πολύ μεγάλη χαρά. Και ακόμα μεγαλύτερη μου έδωσε ασφαλώς η πρωτιά μου στην Ιατρική Σχολή Ηρακλείου. Είχα ξεκαθαρίσει και στους δικούς μου ότι δε με ενδιαφέρει καμία άλλη σχολή. Ή Ιατρική ή τίποτα. Τώρα, από ’κει και πέρα, επειδή αγαπώ πολύ τα παιδιά, σκέφτομαι να επιλέξω αργότερα την Παιδιατρική. Αλλά είναι νωρίς ακόμα για να δηλώσω σίγουρα κάτι τέτοιο. Θα το δω αυτό στην πορεία των σπουδών μου», πρόσθεσε μιλώντας στην εφημερίδα μας η Ειρήνη Μακράκη.

Δημήτρης Ζαμπουλάκης

«Τελικά έβαλα ως πρώτη μου προτεραιότητα την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου και κατάφερα να περάσω στην 11η θέση, έχοντας αποφοιτήσει από το 11ο ΓΕ.Λ., με 18.871 μόρια. Ασφαλώς και η ικανοποίησή μου είναι μεγάλη. Προφανώς κόπιασα και θυσίασα κάποια πράγματα για να μπορώ σήμερα να χαίρομαι με την επίδοσή μου, αλλά όλοι αυτοί οι κόποι δικαιώθηκαν. Και θα ήθελα να στείλω και το μήνυμα ότι δεν πρέπει να μας καταβάλει το άγχος στην όλη διαδικασία. Όσον αφορά στην επιλογή σχολής, αρχικά στρεφόμουνα περισσότερο προς τη Φαρμακευτική Σχολή, επειδή μου αρέσει η έρευνα πάνω σε αυτό το αντικείμενο, αλλά και η Ιατρική ήταν πάντα ένας κλάδος που με ενδιέφερε πολύ. Έτσι, επέλεξα την Ιατρική Σχολή και τώρα βλέποντας τα αποτελέσματα νιώθω πολύ όμορφα».

Κώστας Πιτσικάκης

«Κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να περάσω στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τα 18.573 μόρια, από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Πέρασα στην 56η σειρά. Και πραγματικά νιώθω μεγάλη ανακούφιση. Η αλήθεια είναι πως περίμενα η βαθμολογία να κυμαίνεται σε αυτά τα επίπεδα. Στο πεδίο που είμαι, πάνω-κάτω, εκτός από την Έκθεση, στα υπόλοιπα μαθήματα μπορείς να προβλέψεις τι έχεις γράψει. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν, διότι όλο αυτό το διάστημα έκανα πολλές θυσίες. Όλη αυτή η διαδικασία θέλει υπομονή, επιμονή και εργατικότητα. Άφησα πίσω τις παρέες μου και τον αθλητισμό, που τόσο μου αρέσει, για να μπορέσω να φτάσω σε αυτό το αποτέλεσμα. Από την αρχή μου άρεσε η Ιατρική, ενώ είχα πάντα και ένα αυξημένο ενδιαφέρον για την Οδοντιατρική και τη Βιολογία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News