Ηράκλειο

Στα 83... φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ο Δημήτρης Μουδατσάκης!

Στα 83 του χρόνια όχι μόνο επέστρεψε για τα καλά στα θρανία αλλά και πέτυχε την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Όπως σχολίασε ο Δημήτρης Μουδατσάκης «Φέτος θα φοιτήσω στη Φιλοσοφική Σχολή στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!» καθώς ήταν ανάμεσα στους υποψηφίους που έδωσαν εξετάσεις. 

Όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ήταν 82 ετών όταν επέστρεψε στα σχολικά θρανία κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής, που σαν παιδί άφησε στη μέση.

Ήταν κάπου εκεί στην εφηβεία, όπως θυμάται, που οι δυσκολίες της εποχής εκείνης και το ότι έπρεπε να συνεισφέρει στα έσοδα και στις υποχρεώσεις της οικογένειας, τον ανάγκασαν να διακόψει το σχολείο που τόσο πολύ αγαπούσε, για να μάθει την τέχνη του τυπογράφου.

Αργότερα ω συνταξιούχος, έχοντας αποκαταστήσει τα παιδιά του και βλέποντας τα εγγόνια του να μεγαλώσουν, είπε να κάνει ένα δώρο σημαντικής αξίας στον εαυτό του... να γραφτεί στο Εσπερινό και να τελειώσει το σχολείο. Ο 83χρονος δεν κατάφερε όμως μόνο αυτό: Έφτασε μέχρι τα σκαλοπάτια του Πανεπιστημίου και από φέτος θα είναι και επισήμως φοιτητής!

Μάλιστα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους καθώς αποδεικνύει περίτρανα ότι ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας.

 

 

Σχόλια