Δύο αντικρουόμενα πορίσματα για τα λύματα στην παραλία Φλωρίδα

Ηράκλειο
Δύο αντικρουόμενα πορίσματα για τα λύματα στην παραλία Φλωρίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αποκαλύπτει όσα αναφέρει το Υγειονομικό και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης.

Δύο αντικρουόμενα πορίσματα βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα Ηρακλείου για τη ρύπανση στην παραλία της Φλωρίδας στον Καρτερό. Το μεν πόρισμα του Δήμου Ηρακλείου από την αυτοψία της Δημοτικής Αστυνομίας δείχνει ότι η ρύπανση προέρχεται από τον αγωγό όμβριων της ΒΙΕΠΕΗ, το πόρισμα όμως της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης δείχνει κάτι διαφορετικό: ότι η ρύπανση προέρχεται από άλλη πηγή και φτάνει στην παραλία μέσω άλλης διαδρομής και όχι από τον αγωγό όμβριων υδάτων της Βιομηχανικής Περιοχής!

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου τώρα καλείται να ολοκληρώσει την έρευνά του και να βρει την αλήθεια μέσα από τα στοιχεία που του παραθέτουν οι υπηρεσίες. Το μόνο που εκκρεμεί ακόμα είναι μια εργαστηριακή ανάλυση από την Αθήνα, που θα ταυτοποιήσει ακριβώς τη μόλυνση μέσα από το ανάχωμα, με όλες τις άλλες πηγές ρύπανσης που εντοπίστηκαν από τις υπηρεσίες.

Βασικό στοιχείο για να προχωρήσει η έρευνα αποδεικνύεται ότι ήταν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της “Ν.Κ.”, που δημοσίευσε τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα της ρύπανσης αμέσως μόλις εμφανίστηκε, κάνοντας γνωστό ότι τα απόβλητα περιέχουν βαρύ οργανικό φορτίο. Δηλαδή ζωική προέλευση ή από κάποιο είδος τροφίμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News