Ηράκλειο

«Σάρωσαν» στις Πανελλήνιες τρεις μαθητές από το Ηράκλειο

Δικαιώθηκαν οι κόποι και οι θυσίες για την Εύα, τη Νίκη και τον Γιώργο

Έκαναν θυσίες, ξενύχτησαν πάνω από τα βιβλία, παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους, όμως είχαν όνειρα, ελπίδες και αυτοπεποίθηση και τώρα τους περιμένει μια χαρούμενη φοιτητική ζωή, αφού και οι τρεις εισήχθησαν στις σχολές που επιθυμούσαν.

Ο λόγος για τρεις πλέον φοιτητές, την Εύα, μαθήτρια του Φροντιστηρίου «Ορόσημο», τη Νίκη και τον Γιώργο, οι οποίοι σήμερα είχαν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι και οι οικογένειές τους κάθε λόγο να είναι υπερήφανες!

Μάλιστα, η υποψήφια δικηγόρος και η υποψήφια γιατρός - και οι δύο από το Ηράκλειο - τώρα θα βρίσκονται και στο ίδιο πανεπιστήμιο, καθώς η Εύα Κουλλαού κατάφερε να εισαχθεί στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης και η Νίκη Αποστολάκη θα είναι, σε λίγο καιρό, φοιτήτρια στο Τμήμα Ιατρικής του ίδιου Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Ενώ, όσο για το Γιώργο Μπαλτζάκη, που κατάφερε να συγκεντρώσει 15.678 μόρια (Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου) «πέρασε» στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Τμήμα Πληροφορικής.

Εύα Κουλλαού: «Να κοιτάζουμε πάντα το δικό μας, προσωπικό στόχο»

Η Εύα Κουλλαού, από το Γενικό Ενιαίο Λύκειο Γαζίου κατάφερε να συγκεντρώσει 17.755 μόρια και έτσι να έχει την ευκαιρία να περάσει στη σχολή την οποία πάντα ονειρευόταν. Όπως ανέφερε η ίδια, μιλώντας στο neakriti.gr: «Η Νομική αποτελούσε από το Γυμνάσιο το όνειρό μου, ενώ ήταν και ο υψηλότερος στόχος που μπορούσα να θέσω στον εαυτό μου από τη Θεωρητική Κατεύθυνση. Η σχολή στην οποία πέρασα ήταν η Πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό ήταν η Νομική Αθηνών, ωστόσο είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα».

Μάλιστα, η Εύα δίνει και ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στα παιδιά που θα εξεταστούν του χρόνου στις Πανελλήνιες, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «(σ.σ. οι υποψήφιοι) Το παν είναι να μην αγχώνονται! Κάθε φορά που άκουγα συζητήσεις για τις πανελλήνιες, όλοι έλεγαν πως, φέτος, δε θα τα καταφέρουμε. Το σημαντικό είναι να μην ακούμε κανέναν που μας αγχώνει και να κοιτάζουμε πάντα το δικό μας, προσωπικό στόχο. Εγώ, προσωπικά, δεν αγχώθηκα καθόλου».

Νίκη Αποστολάκη: «Συγκίνηση και απύθμενη χαρά»

«Συγκίνηση και απύθμενη χαρά ήταν τα συναισθήματα που με κατέκλυσαν όταν έμαθα ότι περνάω στην Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου για την υποστήριξή τους. Εύχομαι σε όλους τους νέους φοιτητές καλή σταδιοδρομία!», δήλωσε συγκινημένη η Νίκη Αποστολάκη στο neakriti.gr.

Γιώργος Μπαλτζάκης: «Οι Πανελλήνιες είναι μία δοκιμασία που δεν κρίνει τη ζωή μας»

«Είμαι πολύ χαρούμενος με την εισαγωγή μου στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά αφού ήταν η 2η επιλογή μου. Είναι ένα επιστημονικό πεδίο που έχει ευρύ και ενδιαφέρον φάσμα γνώσεων ενώ θεωρώ πως και η αγορά εργασίας είναι ανοιχτή προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές μου για τη στήριξη στην προσπάθεια μου και να πω ότι οι Πανελλήνιες είναι μία δοκιμασία που δεν κρίνει τη ζωή μας. Απλά ανοίγουν έναν καινούργιο κύκλο πορείας που η κατεύθυνση της εξαρτάται από την θέληση και την αποφασιστικότητα του καθενός μας…», δήλωσε ο Γιώργος Μπαλτζάκης στο neakriti.gr για την επιτυχία του.    

Η μία, εν δυνάμει δικηγόρος και η δεύτερη σε λίγα χρόνια γιατρός, ενώ ο τρίτος υποψήφιος φοιτητής στο Τμήμα Πληροφορικής, τρία από τα παιδιά που είδαν τους (πρώτους) κόπους της ζωής τους να δικαιώνονται και τα πρώτα τους μεγάλα όνειρα να πραγματοποιούνται, γιατί σίγουρα έχουν πολλά όνειρα ακόμη που θα «βγουν» αληθινά…

 

Σχόλια