default-image

«Δεν πάει άλλο» - Κραυγή από τους πολύτεκνους του Ηρακλείου

Ηράκλειο
«Δεν πάει άλλο» - Κραυγή από τους πολύτεκνους του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βοηθήστε μας. Δεν πάει άλλο», ήταν το βασικό μήνυμα των πολύτεκνων οικογενειών της Κρήτης προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τους βουλευτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συλλόγων τους, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες σε χώρο στο Κομμένο Μπεντένι Ηρακλείου. Οι πολύτεκνοι κατήγγειλαν την Πολιτεία ότι τους έχει εγκαταλείψει στο έλεος των προβλημάτων τους, ενώ ζήτησαν από τους βουλευτές να μεταφέρουν στη Βουλή τα αιτήματά τους.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση που βιώνουν οι 4.000 οικογένειες του νομού Ηρακλείου», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου Γιώργος Παρασύρης. Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις των άλλων

προέδρων των συλλόγων των πολυτέκνων, που καλούν την ελληνική Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό της πολύτεκνης οικογένειας, η οποία έχει χάσει πλέον όλα τα σοβαρά προνόμια που είχε στο παρελθόν.

Στήριξη Αυγενάκη

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Συλλόγου των Πολυτέκνων του νομού Ηρακλείου, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση όλων των συλλόγων πολυτέκνων Κρήτης.

«Η υποχρέωση της Πολιτείας για τη στήριξη της οικογένειας, καθώς και το δικαίωμα των πολύτεκνων οικογενειών για την παροχή ειδικής φροντίδας από το κράτος αποτελούν ρητές συνταγματικές επιταγές, βασικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και μιας ευνομούμενης Πολιτείας», δήλωσε και συνέχισε: «Η μόνη που αγνοεί αυτό το ζήτημα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η οποία σταθερά παίρνει μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση, εξαφανίζοντας κάθε δημογραφικό κίνητρο και οδηγώντας τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Το δημογραφικό έχει αναχθεί πλέον σε μείζον εθνικό πρόβλημα για τη χώρα μας. Η υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας δεν έχει προηγούμενο, ενώ παράλληλα οι νέοι μας μεταναστεύουν μαζικά.

Η Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας την αξία της οικογένειας για τη χώρα μας και πιστεύοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική πολιτική χωρίς στήριξη σε αυτήν, έχει προχωρήσει στην κατάρτιση εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των αρνητικών δημογραφικών τάσεων, καθώς και στην υιοθέτηση κινήτρων και διευκολύνσεων, ώστε να μπορούν οι οικογένειες να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί προσωπικά για παρεμβάσεις οι οποίες θα αποκαταστήσουν τις αδικίες που έχουν συντελεστεί σε βάρος των τριτέκνων και των πολύτεκνων οικογενειών και θα σηματοδοτήσουν την ανάγκη στήριξης όσων επιλέγουν να αποκτήσουν μεγάλη οικογένεια».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης οι κυβερνητικοί βουλευτές κ. Νίκος Ηγουμενίδης και Μ. Θραψανιώτης, ενώ πήρε μέρος και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News