default-image

Ήθελε να «ανοίξει» τα φτερά του για Γερμανία με πλαστά έγγραφα

Ηράκλειο
Ήθελε να «ανοίξει» τα φτερά του για Γερμανία με πλαστά έγγραφα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χέρια της Αστυνομίας και ο αλλοδαπός που προμήθευσε στον 29χρονο τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Δε σταματούν οι συλλήψεις για πλαστογραφία στα αεροδρόμια της Κρήτης, καθώς άλλη μία περίπτωση έρχεται να προστεθεί στις ήδη δεκάδες.

Το Σάββατο, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου πραγματοποίησαν έλεγχο σε έναν 27χρονο και έναν 29χρονο, και οι δύο αλλοδαποί.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», ο 29χρονος επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Νορβηγίας, προκειμένου να ταξιδέψει στη Γερμανία.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε πως ο νεαρός αλλοδαπός προμηθεύτηκε τα πλαστά έγγραφα από τον 27χρονο, με στόχο τη διευκόλυνση της εξόδου του από τη χώρα.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ οι δύο συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη, χθες (25.08.2018) στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 27χρονος αλλοδαπός για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, ανωτέρω αλλοδαπός επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Νορβηγίας προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων πρόεκυψε ότι ο 27χρονος προμήθευσε τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στον 29χρονο, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο του από τη χώρα και συνελήφθη.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News