default-image

Τρωκτικά «κόβουν» βόλτες στο Αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου

Ηράκλειο
Τρωκτικά «κόβουν» βόλτες στο Αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαλασμένες βάνες, τουαλέτες που δεν λειτουργούν, χαλασμένα κλιματιστικά και τρωκτικά περιγράφουν οι αστυνομικοί.

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση που επικρατεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Όπως καταγγέλλει με ανοικτή επιστολή που κοινοποίησε η Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου, το κτήριο όπου στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου «έχει αφεθεί στη μοίρα του και είναι καταδικασμένο», παρά το ότι είναι από τα πιο καινούργια...

Στην επίμαχη καταγγελία γίνεται λόγος για μια σειρά σοβαρών προβλημάτων: Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται διαρροή λυμάτων λόγω βλάβης στο αποχετευτικό σύστημα, μη λειτουργικές τουαλέτες, χαλασμένα κλιματιστικά, αλλά και τρωκτικά που κάνουν βόλτες τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά η Ένωσή μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ένα κτήριο από τα πιο καινούργια, αλλά που δυστυχώς έχει αφεθεί στη μοίρα του και είναι καταδικασμένο.

Η συντήρησή του εδώ και δύο χρόνια είναι σχεδόν ανύπαρκτη (η τελευταία φορά που έγινε ουσιαστικά ήταν το 2016). Συντήρηση η οποία είναι επιβεβλημένη, καθόσον πλέον κινδυνεύει η υγεία όσων αστυνομικών εργάζονται και όσων πολιτών επισκέπτονται το Αστυνομικό Μέγαρο», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου.

«Συγκεκριμένα οι περισσότερες μονάδες κλιματισμού έχουν χαλάσει (βέβαια ούτε λόγος για συντήρηση, την τελευταία αναγκάστηκε να αναλάβει η Ένωσή μας με ίδιες δαπάνες λόγω της αφόρητης ζέστης), με αποτέλεσμα τα νερά να γεμίζουν τα γραφεία και τους διαδρόμους.

Στο γραφείο έκδοσης διαβατηρίων έχουν πέσει κομμάτια οροφής λόγω διαρροής νερού και οι συνάδελφοι, εκτός από την εργασία παραλαβής δικαιολογητικών, είναι με σκούπες και σφουγγαρίστρες όλη μέρα στο χέρι και η εικόνα στους πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά το γραφείο είναι απαράδεκτη.

Επίσης, λόγω βλάβης στο αποχετευτικό σύστημα, λύματα τρέχουν στον δρόμο ακριβώς έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, τα οποία είναι μία τεράστια εστία μόλυνσης.

Οι περισσότερες τουαλέτες είναι μη λειτουργικές λόγω βλάβης, και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν πολίτες και εργαζόμενοι, ενώ στα κρατητήρια το νερό τρέχει ασταμάτητα επειδή έχουν χαλάσει οι βάνες νερού.

Η συντήρηση του Αστυνομικού Μεγάρου εκτός των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εργασιών περιλαμβάνει και τη συντήρηση των πυροσβεστικών σταθμών, καθώς επίσης και τη λειτουργία του πρατηρίου υγρών καυσίμων το οποίο υπάρχει εντός του Μεγάρου.

Τρωκτικά μέχρι πρόσφατα είχαν κατακλύσει τόσο τους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων, καθώς μυοκτονία, η οποία πρέπει να γίνεται κάθε τρίμηνο, έχει πάνω από δύο χρόνια να πραγματοποιηθεί, και η Ένωσή μας για μία ακόμα φορά αναγκάστηκε να καλύψει τη δαπάνη αυτή σκεπτόμενη τη σωματική ακεραιότητα των μελών μας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, αν και επανειλημμένως έχει υποβάλει αιτήματα δαπανών για τη συντήρηση, αυτά είτε απορρίφθηκαν είτε έλαβε σαν έγκριση ποσά που δεν επαρκούν για τη συντήρηση μια απλής κατοικίας κι όχι ενός Αστυνομικού Μεγάρου χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (φέτος έλαβε το εξωπραγματικό ποσό των 2.000 ευρώ για συντήρηση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων και το ποσό αυτό δεν αφορούσε μόνο το Αστυνομικό Μέγαρο, αλλά το σύνολο των κτηρίων που στεγάζουν αστυνομικές υπηρεσίες σε όλο τον νομό!).

Η Ένωσή μας θέτει προ των ευθυνών τους όλους τους υπευθύνους και σας γνωρίζουμε ότι από την πλευρά μας θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες προκειμένου να προστατευτούν οι συνάδελφοι που εργάζονται αλλά και οι πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά το Αστυνομικό Μέγαρο.

Η ΠΟΑΣΥ, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται για τις δικές της ενέργειες», αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News