Πως οδηγηθήκαμε στο άγριο φονικό στα Καμίνια

Ηράκλειο
Πως οδηγηθήκαμε στο άγριο φονικό στα Καμίνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γιος που σκότωσε τον πατέρα θα απολογηθεί τη Δευτέρα. Μέχρι τότε, θα παραμείνει πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Αμετανόητος παρουσιάστηκε χθες ο 49χρονος άνδρας, ο οποίος νωρίς το βράδυ της Πέμπτης σκότωσε με ένα μαχαίρι τον ηλικιωμένο πατέρα του στη συνοικία των Καμινίων. Ο πατροκτόνος οδηγήθηκε χθες σιδηροδέσμιος στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο Δευτέρα. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος...

Στο μεταξύ, συγκλονίζουν οι πτυχές της οικογενειακής τραγωδίας, η οποία έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου. Όπως ανέφεραν χθες στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” και την “ΚΡΗΤΗ TV” γείτονες της τραγικής οικογένειας, η ένταση δεν έλειπε ποτέ από το σπίτι του 49χρονου. Λίγες μόνο ημέρες πριν η γυναίκα του είχε πάρει τα δύο κοριτσάκια που είχαν αποκτήσει μαζί και είχε φύγει από το σπίτι, μη μπορώντας να αντέξει την αδυναμία του συζύγου της να ξεφύγει από τον “εφιάλτη” των ναρκωτικών.

Εξάλλου, λίγα 24ωρα πριν τραυματίσει θανάσιμα τον πατέρα του, ο 49χρονος είχε συλληφθεί - εκ νέου - από τις Αρχές, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς φέρεται να είχε προκαλέσει ξανά οικογενειακό επεισόδιο με τον πατέρα του. Τελικά, προχθές, ο 49χρονος αφέθηκε ελεύθερος και λίγες ώρες μετά διαπληκτίστηκε ξανά με τον ηλικιωμένο. Ωστόσο, αυτή έμελλε να είναι η τελευταία φορά...

Ο 49χρονος πατέρας δύο μικρών κοριτσιών οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια Ηρακλείου, προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα. Εν συνεχεία, εμφανίστηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Μέχρι τότε, θα παραμείνει πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε χθες αμετανόητος για το έγκλημα, την ώρα που αποχωρούσε υποβασταζόμενος από αστυνομικούς. Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο της “ΚΡΗΤΗ TV” Φωτεινή Μαυροματάκη για το αν έχει μετανιώσει γι’ αυτό που έκανε, απάντησε με ένα ξερό «όχι».

Ο διαπληκτισμός και οι τελευταίες στιγμές...

Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, πατέρας και γιος διαπληκτίστηκαν για μια ακόμη φορά. Οι δυο τους ζούσαν στην ίδια πολυκατοικία, αλλά σε διαφορετικά διαμερίσματα. Ο 49χρονος, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος από τις Αρχές, μόλις λίγες ώρες νωρίτερα πήρε στο κυνήγι τον άτυχο 80χρονο, ο οποίος φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς μαρτυρίες αναφέρουν ότι έδινε μάχη με την επάρατη νόσο. Ο ηλικιωμένος έτρεξε πανικόβλητος έξω από το σπίτι του και βγήκε στον δρόμο για να γλιτώσει.

Γείτονες ανέφεραν στην “ΚΡΗΤΗ TV” ότι ο ηλικιωμένος, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τον μοναχογιό του που τον καταδίωκε, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στον δρόμο, επειδή δίπλωσε η παντόφλα του. Ο 49χρονος, σε κατάσταση αμόκ, πρόλαβε τον ανήμπορο πατέρα του. Οι στιγμές που ακολούθησαν είναι βγαλμένες από ταινία τρόμου. Ο 49χρονος, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, που άρπαξε από την κουζίνα του σπιτιού του, το έμπηξε αρκετές φορές στον πατέρα του. Όταν ολοκλήρωσε την αποτρόπαια πράξη του, τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, που ειδοποιήθηκαν στο μεταξύ, δεν άργησαν να τον εντοπίσουν: Ο 49χρονος είχε καταφύγει στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας, στα Καμίνια, όπου και συνελήφθη.

Την ίδια ώρα, ο άτυχος 80χρονος ψυχορραγούσε... Γείτονες, που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, βγήκαν στον δρόμο και είδαν τον ηλικιωμένο να κείτεται σε μια λίμνη αίματος, ζητώντας βοήθεια, όντας σε πολύ κακή κατάσταση.

Οι τελευταίες στιγμές του 80χρονου, που έμελλε να βρει τον θάνατο από τα χέρια του μοναχογιού του, συγκλονίζουν... Όπως μας λέει περίοικος, ο 80χρονος τού ζήτησε κάποια στιγμή νερό. Άλλος γείτονας τού ηλικιωμένου μίλησε στην “ΚΡΗΤΗ TV” για τις τελευταίες λέξεις που είπε ο ηλικιωμένος πριν χάσει για πάντα τις αισθήσεις του. Όπως δήλωσε ο εν λόγω γείτονας, πριν τον παραλάβει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο 80χρονος τού είπε δύο φορές ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα κόπηκε η αναπνοή του και σταμάτησε να μιλάει...

«Οικογενειακό δράμα»

Στο μεταξύ, οι μαρτυρίες των περιοίκων που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν. Κι αυτό καθώς αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση το απίστευτο οικογενειακό δράμα, το οποίο διαδραματιζόταν με “πρωταγωνιστή” τον 49χρονο πατροκτόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, που ήταν μοναχογιός, ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του δύο κορίτσια. Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, λίγες ημέρες πριν την πατροκτονία, η γυναίκα του τον είχε εγκαταλείψει, παίρνοντας μαζί της τα δυο τους παιδιά, καθώς δεν άντεχε τον «εφιάλτη» που βίωνε.

Εξάλλου, όπως επιβεβαίωσαν περίοικοι, ο δράστης, ο οποίος έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, ήταν βίαιος επανειλημμένως τόσο με τον πατέρα του, όσο και με τη σύζυγό του. Σύμφωνα με μαρτυρίες και στο παρελθόν ο 49χρονος είχε απειλήσει τη μητέρα του...

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων που μίλησαν στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”, υπήρξαν, λοιπόν, πολλές φορές στο παρελθόν εντάσεις στην οικογένεια του πατροκτόνου. Οι δαίμονες των ναρκωτικών φαίνεται ότι τον νικούσαν συνεχώς: Οι προσπάθειες απεξάρτησης που έκανε αποτύγχαναν, με αποτέλεσμα να καταστρέφει τον εαυτό του, αλλά και να σκορπά τη δυστυχία στους γύρω του...

Εντούτοις, όπως αναφέρουν γείτονες στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, ο 49χρονος δε χτυπούσε ποτέ τα παιδιά του. Εξάλλου, σύμφωνα με τους περίοικους, η σχέση του πατροκτόνου με τους γείτονές του ήταν σε γενικές γραμμές καλή, αφού δεν υπήρχαν εντάσεις.

Το τελευταίο ενδοοικογενειακό επεισόδιο έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης. Μερικές ώρες πριν το τραγικό συμβάν, είχε προηγηθεί καταγγελία του αδικοχαμένου 80χρονου στην Αστυνομία για το παιδί του. Ο 49χρονος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και προχθές αφέθηκε ελεύθερος. Λίγες ώρες μετά έμελλε να διαπληκτιστεί - ξανά - με τον πατέρα του. Ωστόσο, αυτή ήταν και η τελευταία φορά, καθώς ο ηλικιωμένος άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από τις θανάσιμες μαχαιριές που του κατάφερε ο μοναχογιός του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News