Ηράκλειο

Παράνομος ήταν ο καπνός που έκρυβε στο σπίτι του

Περίπου ενάμιση κιλό παράνομου καπνού είχε στο σπίτι του ένας 64χρονος ελληνικής καταγωγής στα… ίχνη του οποίου βρέθηκε η αστυνομία.

Όλα συνέβησαν στο Ηράκλειο το πρωί της Παρασκευής όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου μπήκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν 4 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 1.650 γραμμάρια καπνού.

Ο καπνός δεν έφερε την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο 64χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, 64χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, σήμερα (24.08.2018) το πρωί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 64χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 1.650 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.».

Σχόλια