Ηράκλειο

Καταγγελία πατέρα: Έφαγε «πόρτα» από τους παιδικούς με 178 μόρια

Οργισμένος πατέρας καθώς τα παιδιά του μένουν εκτός παιδικών σταθμών. Τι απαντά ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ;

Τα αποτελέσματα της τοποθέτησης στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ έφεραν χαμόγελα ανακούφισης σε εκατοντάδες γονείς και στο Ηράκλειο, που εξασφάλισαν την πολυπόθητη θέση στους παιδικούς σταθμούς. Σε επίπεδο δήμου Ηρακλείου, εκτός μένουν γύρω στα 150 παιδιά με τη διαδικασία του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα παιδιά που εγγράφονται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς μέσω των αιτήσεων στον Δήμο.


Ωστόσο ένας πατέρας που τα παιδιά του έμειναν εκτός ΕΣΠΑ καταγγέλλει ότι ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ κατάφερε να “στήσει” τα αποτελέσματα στους παιδικούς, με τον πρόεδρο να απαντά ότι δεν υπήρχαν κενές θέσεις, γι’ αυτό δεν έγινε κατάταξη των παιδιών στη δεύτερη επιλογή.


Η απίστευτη αυτή καταγγελία έρχεται να επισκιάσει τη δήλωση του προέδρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, ο οποίος μίλησε περί πλήρωσης θέσεων στους παιδικούς σταθμούς. Η καταγγελία έγινε από τον πατέρα στον αέρα της “ΚΡΗΤΗ ΤV”. Η δήλωση του αγανακτισμένου, όπως φαίνεται, πατέρα είναι χαρακτηριστική: «Αφού η ΕΕΤΑΑ ολοκλήρωσε τη διαδικασία της και έδωσε έναν αριθμό vouchers στους γονείς, μπήκε στο “παιχνίδι” ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ να ολοκληρώσει τη δεύτερη αυτή διαδικασία, και υποχρέωσε τους γονείς να δηλώσουν δύο παιδικούς σταθμούς “καλού-κακού”, όπως χαρακτηριστικά μας είπαν, πριν τα αποτελέσματα, και τελικά ολοκλήρωσε τη διαδικασία της τοποθέτησης των παιδιών με τη “γελοία” πρόφαση ότι η “η κατάταξη πραγματοποιήθηκε βάσει της πρώτης επιλογής την οποία δήλωσαν οι ενδιαφερόμενοι!”.

Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, άφησε εκτός αρκετά vouchers, όπως π.χ. των δικών μου παιδιών. Έτσι, μαζεύοντας 178 μόρια είμαστε εκτός στην πρώτη μας επιλογή, και δεν υπολογιζόμαστε καθόλου στη δεύτερή μας επιλογή, όπου ο τελευταίος επιτυχών έχει μόλις 149 μόρια, ενώ εάν είχαν τοποθετηθεί τα παιδιά μου στη δεύτερή μας επιλογή θα βρισκόμασταν 20 θέσεις πάνω από τον τελευταίο στους επιτυχόντες!».


Με τη δήλωσή του αυτή ο πατέρας κατηγορεί ευθαρσώς τη ΔΟΠΑΦΜΑΗ πως έχει δημιουργήσει μια μεροληπτική διαδικασία, αφήνοντας εκτός αρκετά vouchers, όπως των παιδιών του.


Απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ με τη σειρά του απαντά ότι δεν υπήρχαν κενές θέσεις, γι’ αυτό και δεν έγινε κατάταξη των παιδιών στη δεύτερη επιλογή.


«Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε. Γιατί τα vouchers σε κάποιους παιδικούς σταθμούς είναι πολύ περισσότερα από αυτές τις θέσεις που εμείς είχαμε δώσει στην ΕΕΤΑΑ. Ήρθαμε σε επικοινωνία με την ΕΕΤΑΑ, η οποία έδωσε μια λύση που για εμάς είναι απαράδεκτη: Όποιος προλάβει. Και γι’ αυτό τη θεωρούμε απαράδεκτη και δεν μπήκαμε στη διαδικασία της ΕΕΤΑΑ με τη μοριοδότηση που είχε πάρει μέσω του ΕΣΠΑ να κάνουμε μια πιο δίκαιη αξιολόγηση. Γι’ αυτό δώσαμε το δικαίωμα σε όσους έχουν την πρώτη επιλογή να μπουν κανονικά και, όποιες κενές θέσεις υπήρχαν από παιδικούς σταθμούς που δεν είχαν θέση, να μπουν κάποιοι που έχουν υψηλή βαθμολογία αλλά δεν είχαν μπει με την πρώτη επιλογή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.


Από εκεί και πέρα, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται τα προσωρινά αποτελέσματα για τα παιδιά που εγγράφονται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς μέσω των αιτήσεων στον Δήμο. Αρχές Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν για τα παιδιά που εγγράφονται μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ ως τα τέλη του Σεπτέμβρη εκτιμάται να προκύψουν τα οριστικά αποτελέσματα της διαδικασίας μέσω του Δήμου.

Σχόλια