Ηράκλειο

Στασιμότητα μετά την «βροχή» από σοβάδες στο Δημοτικό Αγ. Σύλλα

Λίγες μέρες πριν ηχήσει το σχολικό κουδούνι, ασυντήρητο παραμένει το τριθέσιο δημοτικό σχολείο στον Άγιο Σύλλα, όπου η επικινδυνότητα χτύπησε κόκκινο στα τέλη του περασμένου Μαΐου, οπότε έπεσαν σοβάδες στα θρανία αίθουσας.

Τρεις μήνες συμπληρώνονται από το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στο Δημοτικό σχολείο του Αγίου Σύλλα, όταν σοβάδες έπεσαν στα θρανία αίθουσας της πρώτης τάξης δημοτικού. Από καθαρή τύχη αποφεύχθηκε τραγωδία καθώς το περιστατικό σημειώθηκε όταν το σχολείο ήταν κλειστό.

Τρεις μήνες μετά, δημότες στρέφουν τα βέλη τους εναντίον της Λότζια καθώς όπως υποστηρίζουν ούτε ο αμίαντος απομακρύνθηκε ούτε οι εργασίες επισκευής ξεκίνησαν με συνέπεια η κατάσταση να παραμένει τραγική στο σχολείο, λίγες μέρες πριν χτυπήσει το σχολικό κουδούνι.

Επί έναν μήνα πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, μαθητές έκαναν μάθημα στην αυλή του σχολείου. Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, αρκετοί γονείς εκφράζουν τον προβληματισμό τους γύρω από τη στάση που θα κρατήσουν.

Τόσο η Μαρία Κυπράκη όσο και γονείς αγανακτούν για τα όσα δεν έγιναν στο σχολείο, πέρα από το ξήλωμα των σαθρών σοβάδων από τα ταβάνια, κρούοντας το καμπανάκι στη δημοτική αρχή προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση.

Για το ζήτημα συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο να λάβουν όπως είπαν απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αναστασάκης υποστηρίζει ότι όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έγιναν σε χρόνο εξπρές για τα ελληνικά δεδομένα και ότι οι επείγουσες εργασίες απομάκρυνσης του αμιάντου θα γίνουν πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Υπογράψαμε σύμβαση με εξιδεικευμένη εταιρεία για αφαίρεση του αμιάντου. Ωστόσο, εκκρεμεί σχετική περιβαλλοντική αδειοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να γίνει η απομάκρυνση του αμιάντου πριν ανοίξουν τα σχολεία», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηρακλείου κ. Γιάννης Αναστασάκης.

Και συμπληρώνει: «Ταυτόχρονα, έχουμε κάνει διαγωνισμό για τις οικοδομικές εργασίες που θα απαιτηθούν για τη μόνωση της ταράτσας και την αποκατάσταση των σοβάδων και έχουμε καλέσει την εταιρεία να προσκομίσει τα έγγραφα που απαιτούνται για την υπογραφή της σύμβασης».

Πράξεις και όχι άλλα λόγια ζητούν κάτοικοι της περιοχής.

 

Σχόλια