Καλοκαιρινά πακέτα αγάπης στη Μεσαρά

Ηράκλειο
Καλοκαιρινά πακέτα αγάπης στη Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσφορά από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την έμπρακτη στήριξη των Μεσαριτών

Για μια χρονιά ακόμη, φέτος το καλοκαίρι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την έμπρακτη στήριξη των Μεσαριτών μοίρασε “καλοκαιρινά” πακέτα αγάπης με τρόφιμα, προσπαθώντας να στηρίξει και να ανακουφίσει κάποιες καθημερινές ανάγκες οικονομικά αδύνατων συνανθρώπων μας.

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας που είχαν μαζέψει οι Εθελοντές Σαμαρείτες από τα σχολεία της Μεσαράς, από προσφορές καταστηματαρχών, αλλά και από διάφορες δωρεές κατοίκων της περιοχής. Τα πακέτα, συνολικού βάρους 800 κιλών περίπου, περιείχαν τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως μακαρόνια, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα, κ.ά.

Συνολικά διατέθηκαν πακέτα σε 38 οικογένειες που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση σε όλη τη Μεσαρά και συγκεκριμένα από 14 δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Φαιστού και Γόρτυνας.

Η επιλογή αφορούσε οικογένειες σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ειδικά σε οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Αυγούστου από τους Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών.

Επόμενες δράσεις:

Τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται συλλογή σχολικών ειδών στα παζάρια Μοιρών και Τυμπακίου, αλλά και γάλακτος για τη διανομή τους σε παιδιά ευάλωτων οικονομικά οικογενειών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα όποιος συμπολίτης μας μπορεί να βοηθήσει με την προσφορά του σε τρόφιμα μακράς διάρκειας ή σχολικά είδη, μπορεί να επικοινωνήσει με το Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών κάθε Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ στο τηλέφωνο 28920/23.199 ή μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Άγιος Ιωάννης Καπετανιανών

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Άγιος Ιωάννης-Καλοκαίρι Πολιτισμού 2018” διοργανώθηκε αγώνας δρόμου με τη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών, αποστάσεως 3 χιλιομέτρων, την Κυριακή 12 Αυγούστου.

Εκεί παρευρέθηκαν και οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Τμήματος Μοιρών για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα, έπειτα από κάλεσμα του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη.

Γέργερη: “Ο χορός της ζωής”

Μια δράση διαφορετική κλήθηκαν να καλύψουν υγειονομικά οι Σαμαρείτες Μοιρών την Κυριακή 12 Αυγούστου το απόγευμα, στη λίμνη του Διγενή, στη Γέργερη. Ο Σύλλογος Βαρελοφρόνων Πολιτισμού και Ανάπτυξης Γέργερης διοργάνωσε την εκδήλωση “Ο χορός της ζωής”, στην οποία 800 άτομα πιάστηκαν από το χέρι με σκοπό να χορέψουν ένα παραδοσιακό χορό στην περίμετρο της λίμνης. Στον “Χορό της ζωής”, μια δράση που είχε ως μότο τη φράση «ένας χορός είναι η ζωή κι αν κάνεις ένα λάθος βήμα... απλά συνεχίζεις», συμμετείχαν άτομα όλων των ηλικιών, από το πιο μικρό παιδί μέχρι τον παππού και τη γιαγιά.

Ι.Μ. Παναγίας Καλυβιανής

Με δυναμικό 20 Εθελοντών Σαμαρειτών, το σαββατοκύριακο 11 και 12 Αυγούστου, την παραμονή αλλά και την ημέρα της εορτής της Παναγίας της Καλυβιανής, 14 και 15 Αυγούστου αντίστοιχα, ο ΕΕΣ Μοιρών, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, φρόντισε για την ομαλή διέλευση των πιστών για το προσκύνημά τους, αλλά και καλύπτοντας υγειονομικά τυχόν περιστατικά τα οποία προέκυψαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News