Ηράκλειο

Σχεδόν 10.000 τουρίστες απόλαυσαν τις ομορφιές του Ηρακλείου

Μία από τις μαζικότερες αφίξεις κρουαζιέρας: Ο κόσμος που κατέβηκε σήμερα στο Ηράκλειο ξεπέρασε τους 9.000

Μία από τις πιο μαζικές αφίξεις κρουαζιέρας έφτασε σήμερα στο λιμάνι του Ηράκλειου, όπου τρία μεγάλα και υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια έφεραν στην πόλη πάνω από 6.500 τουρίστες.

Συγκεκριμένα, τρία μεγάλα, υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια με αρκετές χιλιάδες τουρίστες, έδεσαν σήμερα από τις 7 το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου. Μαζί με τους εργαζόμενους ο κόσμος που κατέβηκε σήμερα στο Ηράκλειο ξεπέρασε τους 9.000, αφού οι τουρίστες έφταναν τις 6.500 και περίπου 3.000 άτομα ήταν το πλήρωμα.

Πρόκειται για τα κρουαζιερόπλοια OOSTERDAM της εταιρείας HOLLAND AMERICA LINE, LIRICA της εταιρείας MSC Cruises, OCEANA της εταιρείας P&O Cruises και πρόκειται για μια από τις μαζικότερες αφίξεις, καθώς, ουσιαστικά, μία μικρή «πόλη» ήρθε στο Ηράκλειο.

Οι τουρίστες απόλαυσαν τις ομορφιές της πόλης, τη θάλασσα και τον ήλιο, ενώ περιηγήθηκαν στο κέντρο, στα μνημεία, στα αξιοθέατα και στα μαγαζιά του Ηρακλείου.

Απόλαυσαν  τον ήλιο, τη θάλασσα, την κρητική φιλοξενία, περιηγήθηκαν σε διάφορα μέρη της Κρήτης, όχι μόνο στο Ηράκλειο, στα μνημεία, στα μουσεία, στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μαγαζιά.

Φωτογράφησαν και φωτογραφήθηκαν στην Κρήτη, ενώ μικροί και μεγάλοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές του νησιού.

Ο τουρισμός κρουαζιέρας σημειώνει ανοδική πορεία φέτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΛΗ. Κάποιους μήνες η αύξηση φτάνει και το 150%. Σήμερα ήταν από τις καλύτερες ημέρες. Για φέτος έχει προγραμματιστεί 184 κρουαζιερόπλοια να προσεγγίσουν το λιμάνι του Ηράκλειο, την ώρα που ο αριθμός πέρυσι ήταν 131.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, το πρόγραμμα αφίξεων κρουαζιερόπλοιων είναι γεμάτο τους προσεχείς τρεις φθινοπωρινούς μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, καθώς αναμένονται συνολικά 71 προσεγγίσεις εκ των οποίων οι 6 είναι προσεγγίσεις τύπου homeport.

Σχόλια