default-image

Διακοπές στην... κόλαση για τουρίστριες που παραθέριζαν στην Κρήτη

Ηράκλειο
Διακοπές στην... κόλαση για τουρίστριες που παραθέριζαν στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από το σύντροφό της καταγγέλλει μία Ιταλίδα.

Ήρθαν για να περάσουν μερικές ξένοιαστες μέρες στην Κρήτη, ωστόσο οι διακοπές τους μετατράπηκαν στον απόλυτο εφιάλτη.

Ο λόγος για δύο τουρίστριες, μία από τη Μεγάλη Βρετανία και μία από την Ιταλία: Η πρώτη φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από νεαρό στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων, ενώ η δεύτερη έπεσε - όπως καταγγέλλει η ίδια - θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον ίδιο της τον σύντροφο.

Αμφότερες οι υποθέσεις έφτασαν την Παρασκευή στη Δικαιοσύνη. Μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου, ο νεαρός τουρίστας, που κατηγορείται ότι βίασε 19χρονη κοπέλα, αφέθηκε ελεύθερος, πληρώνοντας χρηματική εγγύηση. Στον αντίποδα, η εκδίκαση της υπόθεσης της Ιταλίδας που φέρεται να κακοποιήθηκε άγρια από τον σύντροφό της - και η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί χθες - αναβλήθηκε για τις 28 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, χθες έφτασε στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος γυναίκας. Πρόκειται για μια 43χρονη τουρίστρια από την Ιταλία, η οποία παραθέριζε στην Κρήτη μαζί με τον 44χρονο ομοεθνή σύντροφό της. Πριν από λίγα 24ωρα, η 43χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Όπως κατήγγειλε η 43χρονη, το πρόσωπό της έχει παραμορφωθεί από το ξύλο που δέχτηκε από τον σύντροφό της.

Ωστόσο, η εκδοχή των συμβάντων που παρουσιάστηκε ενώπιον των Αρχών από τον 44χρονο ήταν αρκετά διαφορετική: Σύμφωνα με τον ίδιο, η φίλη του τού επιτέθηκε με μαχαίρι. Ειδικότερα, ο 44χρονος υποστηρίζει ότι η σύντροφός του ήθελε να συνευρεθούν ερωτικά, πράγμα το οποίο δε συνέβη, καθώς ο ίδιος αποκοιμήθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εν λόγω εξέλιξη εξόργισε τη σύντροφό του, η οποία, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, τον ξύπνησε, βάζοντάς του ένα μαχαίρι στον λαιμό. Όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, αρχικά δεν κατάλαβε ποιος τον απειλεί, με αποτέλεσμα να επιτεθεί και να ξυλοκοπήσει το άτομο που τον απείλησε με μαχαίρι, πριν τελικά διαπιστώσει ότι επρόκειτο για τη φίλη του.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι ισχυρισμοί του 44χρονου απορρίπτονται από τη φίλη του. Όπως υποστήριξε η ίδια, την ξυλοκόπησε χωρίς κανένα λόγο. Σύμφωνα πάντα με τη 43χρονη, εξάλλου, στο παρελθόν ο σύντροφός της την έχει χτυπήσει ξανά, έχοντάς της σπάσει ένα δόντι, αλλά κι ένα πλευρό...

Επισημαίνεται, πάντως, ότι ο 44χρονος υπέβαλε μήνυση σε βάρος της 43χρονης για την επίθεση που φέρεται να διέπραξε σε βάρος του με μαχαίρι. Ως αποτέλεσμα, εκτός από τον 44χρονο, κατηγορούμενη είναι και η 43χρονη. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, μετά από 72ωρη αναβολή που έλαβε την περασμένη Τρίτη. Ωστόσο, η Έδρα ανέβαλε εκ νέου τη δίκη για τις 28 Αυγούστου.

Η αναβολή δόθηκε για δύο λόγους: Αφενός επειδή δεν είχε ακόμη διαβιβαστεί η ιατροδικαστική εξέταση που είχε παραγγελθεί από τις δικαστικές Αρχές, και αφετέρου επειδή η 43χρονη απουσιάζει από την Κρήτη.

19χρονη Βρετανίδα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού

Προχθές, οι Αρχές προχώρησαν στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων στη σύλληψη ενός 26χρονου νεαρού. Πρόκειται - σύμφωνα με πληροφορίες - για υπήκοο Βρετανίας, ο οποίος έκανε τις διακοπές του στην Κρήτη. Η σύλληψη του νεαρού έγινε έπειτα από καταγγελία 19χρονης συμπατριώτισσάς του, σύμφωνα με την οποία ο 26χρονος τη βίασε.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς η νεαρή καταγγέλλουσα, ο νεαρός τη βίασε μέσα στην τουαλέτα νυχτερινού καταστήματος στα Μάλια. Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τη 19χρονη, ο 26χρονος, ο οποίος - σύμφωνα με την καταγγέλλουσα - εργαζόταν στο εν λόγω μπαρ, την παρέσυρε στην τουαλέτα έχοντας... πονηρούς σκοπούς. Η ίδια υποστήριξε ότι αρνήθηκε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του, καθώς - σύμφωνα πάντα με την ίδια - ήταν άπειρη. Εντούτοις, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, συνευρέθηκαν τελικά χωρίς τη συναίνεσή της.

Μετά τη σύλληψή του προχθές, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί για τα όσα του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος άνδρας αρνήθηκε ότι βίασε την κοπέλα. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως ό,τι συνέβη, έγινε με τη συναίνεσή της. Προς επίρρωση των εν λόγω ισχυρισμών, ο νεαρός έθεσε στη διάθεση των Αρχών βίντεο, το οποίο φέρεται να παρουσιάζει τον ίδιο μαζί με την καταγγέλλουσα να μπαίνουν μαζί στο επίμαχο κατάστημα και ώρα μετά να αποχωρούν από αυτό, αγκαλιασμένοι. Εξάλλου, ο 26χρονος αρνήθηκε ότι εργαζόταν στο εν λόγω μπαρ. Είπε, ακόμη, στις Αρχές ότι ο ίδιος έφτασε για διακοπές στην Κρήτη στις 6 Αυγούστου. Τελικά, μετά το πέρας της απολογίας του, οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές αποφάσισαν ότι ο νεαρός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο 26χρονος «κέρδισε» την ελευθερία του καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News