Ηράκλειο

Από… ρούβλια μέχρι καταδυτικό εξοπλισμό «σούφρωναν» από IX

Δε θα πίστευαν στα μάτια του οι ιδιοκτήτες 8 αυτοκινήτων, όταν μετέβαιναν στα σταθμευμένα οχήματά τους και τα έβλεπαν να έχουν γίνει… «φύλλο και φτερό»

«Θησαυρούς» φαίνεται ότι έψαχναν μέσα σε αυτοκίνητα δύο άνδρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι δύο άνδρες, στο χρονικό διάστημα από 22 Απριλίου μέχρι 13 Αυγούστου, είχαν καταφέρει να «ανοίξουν» 8 αυτοκίνητα, ενώ επιχείρησαν να κλέψουν και ένα ακόμη.

Οι άνδρες «χτυπούσαν» σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου και, από ότι φαίνεται, μέσα στα αυτοκίνητα έβρισκαν… «θησαυρούς», καθώς είχαν αφαιρέσει - συνολικά - το χρηματικό ποσό των 1.650 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 7.000 ρουβλίων, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ. Παράλληλα, είχαν προκαλέσει σημαντικές φθορές στα εν λόγω οχήματα.

Ο 30χρονος και ο 27χρονος αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χτες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, την ώρα που επέβαιναν σε μηχανή σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Έπειτα, η αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο στα σπίτια των δύο ανδρών, όπου βρήκε και κατάσχεσε:

 • Το χρηματικό ποσό των 180 ρουβλίων,
 • 4 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές,
 • ψηφιακή συσκευή ανάγνωσης βιβλίων,
 • καταδυτικό εξοπλισμό,
 • διάφορα έγγραφα και αντικείμενα (φορτιστές, κάρτα μνήμης κ.α)
 • δύο μαχαίρια
 • 66 κροτίδες

Μάλιστα, τώρα, η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετείχαν και σε άλλες παρεμφερείς πράξεις, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση οχτώ υποθέσεων κλοπών και ακόμη μίας απόπειρας κλοπής, που διαπράχθηκαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν 2 άτομα (30χρονος ημεδαπός και 27χρονος αλλοδαπός) και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, για διακεκριμένες  περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δυο συλληφθέντες, διέπραξαν τις παραπάνω κλοπές, κατά το χρονικό διάστημα από 22.04.2018 έως και 13.08.2018, αφαιρώντας, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα, προκαλώντας ταυτόχρονα και φθορές στα εν λόγω οχήματα.

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.650 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 7.000 ρουβλίων, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα καθώς και διάφορα αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες 16.08.2018 το μεσημέρι ο 30χρονος και ο 27χρονος κατά το χρόνο που επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και από την έρευνα που ακολούθησε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά

 • Το χρηματικό ποσό των 180 ρουβλίων,
 • 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
 • ψηφιακή συσκευή ανάγνωσης βιβλίων,
 • καταδυτικός εξοπλισμός,
 • διάφορα έγγραφα και αντικείμενα (φορτιστές, κάρτα μνήμης κ.α)
 • δύο μαχαίρια
 • 66 κροτίδες

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

Σχόλια