Ατύχημα στο ΠΑΓΝΗ - Σίδερο χτύπησε στο κεφάλι εργαζόμενο

Ηράκλειο
Ατύχημα στο ΠΑΓΝΗ - Σίδερο χτύπησε στο κεφάλι εργαζόμενο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγελίες για την υποστελέχωση του ΠΑΓΝΗ και το μειωμένο κρατικό προϋπολογισμό κάνουν για ακόμα μία φορά οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, μετά από εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Εργατικό ατύχημα που προκάλεσε τον τραυματισμό στο κεφάλι ενός ανθρώπου που εργάζονταν σε εργολάβο στο ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ατύχημα συνέβη όταν ο εργαζόμενος στη συντήρηση του ανελκυστήρα, δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι από σίδερο που έπεσε από τον 4ο όροφο στο ισόγειο.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στη Νευροχειρουργική κλινική, όπου και υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση. Δε φταίει η κακιά η ώρα λένε οι εργαζόμενοι.

Το συγκεκριμένο εργατικό «ατύχημα» μόνο τυχαίο δεν είναι, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι που αναφέρονται στο μειωμένο κρατικό προϋπολογισμό, στην υποστελέχωση των τμημάτων και σε ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και πρόληψης εργατικών ατυχημάτων στους χώρους των νοσοκομείων.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι η τεχνική υπηρεσία είναι στελεχωμένη με ελάχιστους μόνιμους εργαζόμενου (σήμερα έχουν απομείνει 50 εργαζόμενοι όταν ο οργανισμός του νοσοκομείου προέβλεπε 132).

Μεγάλο μέρος των αναγκών καλύπτονται, μέσω σπουδαστών ΟΑΕΔ, από σπουδαστές ΙΕΚ και ΕΠΑΛ. Την ίδια ώρα, χαρακτηριστικό είναι, όπως επισημαίνεται, ότι υπάρχει μόνο ένας ιατρός εργασία για περίπου 2800 εργαζόμενους, ο οποίος καλύπτει το νοσοκομείο 2 φορές την εβδομάδα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News