Ξεχείλισαν τα λύματα στον Καρτερό - Οι υπηρεσίες δηλώνουν αναρμόδιες

Ηράκλειο
Ξεχείλισαν τα λύματα στον Καρτερό - Οι υπηρεσίες δηλώνουν αναρμόδιες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο εβδομάδες μετά τις αποκαλυπτικές εικόνες με τα λύματα στο Καρτερό τα ερωτηματικά γίνονται όλο και πιο μεγάλα.

Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων του Καρτερού στο Ηράκλειο, στην περιοχή όπου έχει δημιουργηθεί ένα πρόχειρο ανάχωμα για να συγκεντρώνονται τα λύματα που εδώ και δύο εβδομάδες πέφτουν στο ρέμα, χωρίς να έχει ακόμα βρεθεί από πού ακριβώς προέρχονται.

Η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε εικόνες χωρίς προηγούμενο. Η στάθμη ανέβηκε τόσο πολύ ώστε ο λάκκος άρχισε να ξεχειλίζει με κίνδυνο τα λύματα να συνεχίζουν την πορεία τους και να βρεθούν στη θάλασσα, όπως ακριβώς είχε συμβεί πριν 15 ημέρες.

Από τότε μέχρι και σήμερα όχι μόνο δεν έχει βρεθεί ο υπαίτιος αλλά και καμία υπηρεσία σε Δήμο, ΔΕΥΑΗ ή Περιφέρεια δεν αναλαμβάνει ευθύνη για την αποκατάσταση του προβλήματος πετώντας το μπαλάκι η μία στην άλλη με τους πολίτες να αγανακτούν και να δηλώνουν ότι θα λάβουν δραστικά μέτρα.

Ο εκνευρισμός έφτασε στο κόκκινο όταν στο σημείο βρέθηκε μηχάνημα του δήμου που επιχείρησε την εμβάθυνση του λάκκου.

Ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Η αφόρητη μυρωδιά και τα αμέτρητα κουνούπια έχουν κάνει κόλαση τη ζωή των κατοίκων που δεν έχουν τρόπο να προστατευτούν από την τεράστια εστία μόλυνσης μια ανάσα από τα σπίτια τους.

Οι όποιοι ψεκασμοί έχει κάνει η υπηρεσία της Περιφέρειας φαίνεται ότι δεν αρκούν για να προστατέψουν τη δημόσια υγεία.

Τα τσιμπήματα από τα κουνούπια προκαλούν τρόμο μετά και τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου. Είναι χαρακτηριστικά τα οιδήματα από τις μολύνσεις στο δέρμα μιας κατοίκου που 15 ημέρες τώρα βλέπει το σπίτι της γεμάτο από τα επικίνδυνα έντομα.

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος για τα μελίσσια που υπάρχουν στην περιοχή καθώς και τα κοπάδια των προβάτων που περνούν από το σημείο και απειλούνται με θανατηφόρες μολύνσεις σε περίπτωση κατανάλωσης των υγρών λυμάτων.

Το βυτιοφόρο που έφθασε στο σημείο προχώρησε σε μία ακόμα άντληση με τη ροή ωστόσο να συνεχίζεται και με μια ενδεχόμενη βροχόπτωση να σημαίνει και μια εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News