Ηράκλειο

Η απάντηση του Βενιζελείου για την «κενή» θέση του νευρολόγου

Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου για την έλλειψη νευρολόγου από το Βενιζέλειο  

Απάντηση στα δημοσιεύματα αναφορικά με την έλλειψη νευρολόγου από το Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου δίνει ο ίδιος ο διοικητής των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου, κ. Ιωάννης Τασσόπουλος.

Μεταξύ άλλων, στην απάντησή του, ο κ. Τασσόπουλος αναφέρει πως, λόγω της λειτουργικής διασύνδεσης που έχουν τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, αλλά και εξαιτίας της ύπαρξης κλινικών στο ΠΑΓΝΗ, οι οποίες είναι μοναδικές στην Κρήτη, υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο νοσοκομείων για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων περιστατικών, μεταξύ αυτών και τα νευρολογικά περιστατικά.

Ο κ. Τασσόπουλος, επιπροσθέτως εξηγεί ότι «Έχει ζητηθεί πρόσθετο επικουρικό προσωπικό για 1 θέση νευρολόγου και εφόσον υπάρχει υποψηφιότητα, θα διοριστεί άμεσα».

Ενώ, αναφορικά με το περιστατικό της 29ης Ιουλίου, όπου ένας τουρίστας - υπήκοος Αυστρίας, ο οποίος μεταξύ άλλων ήταν και γιος του υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστρίας, εισήχθη με οξύ παραλυτικό σύνδρομο στο Βενιζέλειο, και ο οποίος εν συνεχεία διακομίστηκε το ίδιο βράδυ με αεροδιακομιδή στην Αυστρία, καθώς δεν υπήρχε ειδικευμένος νευρολόγος, η Διοίκηση του Βενιζελείου απαντά, χαρακτηριστικά, τα εξής: «Μετά από κλήση των παθολόγων του Βενιζελείου έγινε εκτίμηση από τον Συντονιστή Δ-ντή Νευρολόγο του Γ.Ν Βενιζελείου, κ. Μαρή, ο οποίος καλύπτει τις εφημερίες και σε συνεννόηση με την Δ-ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κρίθηκε ότι δεν χρειάζονταν η μεταφορά του ασθενούς στο ΠαΓΝΗ.»

Αναλυτικά, ολόκληρη η απάντηση της Διοίκησης:

«Η διοίκηση του ΠαΓΝΗ-Γ.Ν. Βενιζελείου, έχει ενδυναμώσει και ενισχύει την κάλυψη των εφημεριών και των δυο νοσοκομείων, ώστε οι ασθενείς μας να έχουν την καλύτερη δυνατόν περίθαλψη.

Στο ΠαΓΝΗ, εφημερεύουν καθημερινά ανεπτυγμένες κλινικές που είναι μοναδικές στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και δέχονται περιστατικά από όλη την Κρήτη και τις γύρω περιοχές.

Επιπρόσθετα, υπάρχει λειτουργική διασύνδεση μεταξύ των καρδιολογικών και παιδιατρικών κλινικών των δυο νοσοκομείων.

Γενικότερα, εφόσον χρειαστεί, υπάρχει συνεργασία για περιστατικά κρίσιμα μεταξύ των δυο νοσοκομείων, όπως χειρουργικά, νευροχειρουργικά, νευρολογικά, κ.α, κατά τη διάρκεια της εφημερίας. Ειδικότερα, για το θέμα της νευρολογικής κάλυψης του περιστατικού που αναφέρεται σε δημοσιεύματα, μετά από κλήση των παθολόγων του Βενιζελείου έγινε εκτίμηση από τον Συντονιστή Δ-ντή Νευρολόγο του Γ.Ν Βενιζελείου, κ.Μαρή, ο οποίος καλύπτει τις εφημερίες και σε συνεννόηση με την Δ-ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κρίθηκε ότι δεν χρειάζονταν η μεταφορά του ασθενούς στο ΠαΓΝΗ.

Έχει ζητηθεί πρόσθετο επικουρικό προσωπικό για 1 θέση νευρολόγου και εφόσον υπάρχει υποψηφιότητα, θα διοριστεί άμεσα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει προσφορά για ορισμένες ειδικότητες, όπως είναι και η συγκεκριμένη.

Το Δ.Σ αποφάσισε επίσης την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ κλινικών ΠαΓΝΗ- Γ.Ν Βενιζελείου, με καθορισμό προγράμματος σε ορισμένες κλινικές , μεταξύ των οποίων και στη νευρολογική ειδικότητα του Γ.Ν «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ», δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια πολλοί γιατροί μας έφυγαν στο εξωτερικό.

Η ενίσχυση της στελέχωσης με προσωπικό και η ανανέωση εξοπλισμού με νέα τεχνολογία είναι κυρίαρχος στόχος της διοίκησης και της 7ης ΥΠΕ, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας για ένα δημόσιο σύστημα με ισότιμη πρόσβαση για κάθε πολίτη.

Γιατί η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, χωρίς σκοπιμότητα και χρώμα.»

Σχόλια